Reviews over Leasemaatschappijen


    Oplichters

    Review over FCA Capital Nederland

    Pure oplichters, bij vragen blijven ze de standaard antwoorden geven.
    NOOIT MEE IN ZEE GAAN!!!

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    ALLES

    Opgelicht door Xllease

    Review over XL Lease

    Malafide lease uit Apeldoorn. Rampauto geadviseerd gekregen. Na afspraken over hulp houdt Xllease zich niet aan afspraken.
    Vijf maanden ellende en geen hulp anders dan omslachtige verhalen, oplichting over onderzoek naar storingen. Crediteringen onjuist, onwaarheden. Afspraken (financieel) worden vergeten. Op 17 mails geen reply. Niets wordt schriftelijk bevestigd.contactpersonen worden vervangen door anderen die aangeven ‘niet bij de gesprekken zijn geweest’ Dossier inzage voor eenieder die overweegt met deze ordinaire oplichters in zee te gaan. Na zogenaamde eindfactuur sturen ze de volgende dag gewoon weer nieuwe.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Telefonisch beloven ze mewr dan ze durven bevestigen per mail, pas op!

    Firma list en bedrog!!!!

    Review over Athlon Car Lease

    1 ster is te goed voor deze “organisatie” organisatie oplichters is het. In 2019 een zakelijke lease aangegaan(operational). Maandbedrag verdubbelen ze drie keer binnen een aantal maanden. Onder het mom van kilometers die extra gereden worden. Als je aangeeft dat je graag een oplossing wilt omdat je het niet kan betalen. Daar geven ze geen gehoor aan. Als je schade rijd geven ze geen gehoor tot dat ze de schade ineens willen verhalen op hun eigen klant. Bij inbraak en er zijn waardevolle spullen weg van jezelf en doet aangifte. Hoor je nooit niks meer van. Alleen dat je het raampje bij een garage mag laten maken. Als de auto gestolen word en doet aangifte. Word er een detective na je toe gestuurd die je naaste indirect beschuldigd van de diefstal. Vervolgens hoor je nooit niks meer. En krijg je brieven van de incasso dat je de gehele cataloguswaarde van de lease auto moet terug betalen. Zonder enige onderbouwing. Faillissement van je zaak word aangevraagd als je niet op deze belachelijke brieven reageert. Dus met andere woorden als er een auto zoek raakt moet de klant ervoor betalen. Terwijl de klant er niks aan kan doen? En dan over het klantcontact nog geen eens gehad. Walgelijke mensen die er werken. Denigrerende tonen en verheffende stemmen. Niet oplossing gericht maar meer na de richting hoe kunnen we deze persoon meer in de problemen laten komen. Vreselijk bedrijf zonder enig empathie of professionaliteit. Oplichtersfirma en dan de mensen die er werken zijn de kers op de taart. Als je problemen wilt moet je vooral met Athlon in zee gaan.

    Sterke punten
    Oplichten onbeschoftheid

    Zwakke punten
    Dit bedrijf is een en al zwakheid maar het oplichting niveau maximaal

    Vreselijk bedrijf

    Review over Alphabet Privatelease

    Vreselijk bedrijf. asociale werknemers en administratieve wanorde.

    Ik heb 5 jaar een auto bij dit bedrijf geleased, maar het was 5 jaar van drama. Paar voorbeelden.

    Alle kleine schades moet je betalen, het "verzekering inbegrepen" bij private lease geld niet voor dit bedrijf. zelfs een schroefje in een band mocht ik nog aftikken, hoogst ongebruikelijk volgens de meneer van Profile.

    Er vloog een duif tegen mijn voorbumper. Contact opgenomen, ga maar naar garage. Ik naar garage, monteur zet auto op de brug, plukt een paar veren uit de gril en drukt hem weer vast. 5 minuten later was ik weer weg. Achteraf beter zelf kunnen doen.
    Krijg een rekening van bijna 300euro van Alphabet, niet mee eens natuurlijk en gebeld. Nee ik hoefde dat niet te betalen, ze hadden met de garage gebeld. Rekening zat toch bij in maandbedrag, gestorneerd. Vervolgens hoor ik daar niks meer van en ga gewoon verder met betalen van maandbedragen. Plotseling brief van incasso, over dat maandbedrag. Weer bellen, werknemer zou het doorgeven en ik zou mail krijgen om te betalen. Niks, weer een brief van incasso. Weer bellen, manager aan de lijn, ik werd uitgemaakt voor wanbetaler (door voor 3 jaar lang geen maand gemist). Uiteindelijk maar op de gok geld overgemaakt.

    Ze hebben hun spul gewoon niet in orde. Maken misbruik van klanten en zijn ronduit asociaal aan de telefoon.

    Nooit, maar dan ook nooit zou ik kiezen voor dit bedrijf.

    Sterke punten
    Niet

    Zwakke punten
    Alles

    Blijf hier weg!

    Review over LeasePlan

    BLIJF HIER WEG!!!!! Bij inleveren 1 groot drama. Zij verdienen nog bij het inleveren geld aan de auto of in ieder geval dat de kosten voor het inleveren zijn gedekt. Eigenlijk kun je de auto niet gebruiken want ze zoeken naar alles wat ze kunnen vinden. Wij hebben zowat een splinternieuwe auto ingeleverd 4 jaar oud 20.000 kilometer op de teller. Gewassen en gepoetst. En je raadt het al we kunnen betalen! Toevallig ook 150 euro net zoals meer mensen hier. Heel toevallig....Oplichters zijn het! Bezwaar hebben ze zogenaamd niet ontvangen en er is geen fatsoenlijke communicatie met ze mogelijk.

    NOOOOIT MEER !!!!

    Review over Adrem

    NOOOIT MEER!!!! Voor ons Bovag-RDW Garagebedrijf een bakwagen voor een week gehuurd; de betreffende auto was bij ophalen een uur later pas "klaar" om mee te nemen, vies vuil en smerig, stank in de cabine, asbak vol sigaretten, rondslingerende half lege frisdrankflessen, een defecte radio die "code" aangeeft......de hele cabine en ook de bakwagen rondom vol met deuken en krassen van oude verkeersschades, en niet zo een beetje ook.....het glas van het achterlicht gebroken/ontbreekt, het spiegelglas van de rechter buitenspiegel volledig gebarsten, onmogelijk zicht naar achteren, de voorbanden helemaal kaal, écht helemaal glad, 0,00 mm !!! profieldiepte.....LEVENSGEVAARLIJK...aangehouden door de Politie, ik mocht halverwege de gehuurde week niet meer verder rijden....schade-gevolgschade etc. etc. en als ik dan als APK keurmeester en Garagist hierover verhaal wil halen en de discussie start, dan trekken ze stiekem heel snel je CrecitCard leeg.....en heet het betaald en opzouten....NOOOOIT MEER!!!!!!

    Sterke punten
    Geniepig en achterbaks

    Zwakke punten
    Kritiek kunnen ze niet tegen

    Eerste klas oplichters

    Review over DirectLease

    Zijn echte oplichters, na het inleveren van je auto die je 5 jaar hebt gebruikt sturen ze belachelijke facturen voor een licht gebruikersschade, wat logisch is na 5 jaar gebruik. Ook mochten we in de 5 jaar 60.000KM rijden en doordat mijn vrouw 3,5 jaar ernstig ziek is geweest en heeft moeten vechten voor haar leven is er niet meer dan 17.000KM op de teller gekomen. 0,0 tegemoetkoming, maar een trap na door een factuur te sturen, dit terwijl zij een auto hebben terug gekregen met maar 17.000KM op de teller en hiermee dus een veel hogere restwaarde rust op de auto. Ga nooit met dit bedrijf in zee!

    Sterke punten
    Het NIET na komen van afspraken

    Zwakke punten
    Wat niet

    Contract afkopen onmogelijk

    Review over SternLease

    Aanvankelijk van de Private Lease voor onze FIAT 500 ging alles vlekkeloos (aanschaffen is geen probleem vaak).

    Echter nu willen we van het Private Lease contract af en reageert Stern niet meer. Eerst duurde het weken maar inmiddels komt er geen reactie meer. Het is dus niet mogelijk om het contract op te zeggen of af te kopen omdat Stern niet antwoord.

    Via de mail of telefoon hebben we dit geprobeerd maar helaas.

    Ook schommelen de maandbedragen van de afkoop. Ook is bijvoorbeeld de maand Juni goedkoper om het contract af te kopen dan de maand Juli, dat klopt helemaal niet.

    Onze jurist gaat hier werk van maken, belachelijk dat dit bedrijf nog dit soort contracten mag aanbieden.

    Sterke punten
    Snelle verkoop, duidelijke communicatie en vriendelijk geholpen in de oude vestiging in Purmerend.

    Zwakke punten
    Snelheid reageren hoofdkantoor, bereikbaarheid, duidelijkheid, zakelijk en professioneel.

    Auto niet beschikbaar

    Review over LeasePlan

    J P
    3 reviews
    7 months ago
    very bad customer service. When delivering the car they charged me for extra damage which was not there at the delivery. No pictures taken from that damage initially. The guy on the phone was rude when i tried to address that issue and asked for proof the damage was there.

    1
    Tom Van Ommen
    6 reviews
    a year ago
    Too bad I still have to give 1 star and it's not possible to give 0 stars.

    We rented a car with LeasePlan about 3 years ago. From the start I should've had …More

    13
    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    a year ago
    Disappointing to read that you are not satisfied with us. Would you like to tell us more about your findings by telephone (036-5272727) or mail ([email protected])?

    Sincerely,
    Webcare team
    ^QK
    Adrien Oger
    5 reviews
    2 years ago
    Bought a second-hand car with a tow bar attached. I now need to change my rear bumper and remove the tow bar for it. CarNext/LeasePlan never gave me the key for the tow bar. When asked if they could find the key or help me get one, they …More

    7
    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    2 years ago
    Good afternoon mister Oger. What is the license plate of the car that you had bought? Kind regards ^^ES
    Illia
    Local Guide·32 reviews·61 photos
    3 years ago
    I needed lease car. But before getting final decision, Decided to contact LeasePlan to check their agreements and conditions.
    Contacted via chat, spent 20 minutes, explained what I need, sent them my email …More

    10
    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    3 years ago
    Dear Sir, Madam,

    Thank you for your review. I am so sorry that a week passed by and that you did not hear or see something from us. The only way that we can check what went wrong and solve this issue for you is if you contact our customer service. Please call us form 8 am till 7 pm on 036-527 2727 so we can think this true. You can also send us your contactdetails so we can contact you.

    We hope that we can soon turn your opinion around and make you happy again. Our goal is to help you with an conforming car.

    Kind regards,
    ^DCB
    Oleg Dovgalenko
    Local Guide·22 reviews·70 photos
    2 years ago
    Delivered a car with broken aircon, refused to provide a temporary replacement, waiting more than one month already to get it fixed, with 30+ degrees outside.
    My license plate: H-704-ZR

    5
    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    2 years ago
    Goodmorning mister Dovgalenko. What is the license plate number of the car that you have got?
    A car should not delivered with a broken airco. Kind regards, ^^ES.
    Robin Tesink
    6 reviews·3 photos
    2 years ago
    No one cares at this company

    6
    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    2 years ago
    Beste Robin, bedankt voor je review. Wat jammer dat je het gevoel krijgt dat niemand om je geeft. Ik hoor graag wat we voor je kunnen betekenen! Kan je onze Customer Service bellen via telefoonnummer 036 - 527 27 27? ^DBV

    (Translated by Google)
    Dear Robin, thank you for your review. What a pity that you get the feeling that nobody cares. I would love to hear what we can do for you! Can you call our Customer Service on telephone number 036 - 527 27 27? ^ DBV

    (Translated by Google)
    Dear Robin, thank you for your review. What a pity that you get the feeling that nobody cares. I would love to hear what we can do for you! Can you call our Customer Service on telephone number 036 - 527 27 27? ^ DBV

    (Translated by Google)
    Dear Robin, thank you for your review. What a pity that you get the feeling that nobody cares. I would love to hear what we can do for you! Can you call our Customer Service on telephone number 036 - 527 27 27? ^ DBV
    Venkateswarlu Vintha
    Local Guide·11 reviews
    4 years ago
    Good

    Manish Kumar
    Local Guide·64 reviews·12 photos
    4 years ago
    Nice place

    Roberto Catsburg
    Local Guide·21 reviews·12 photos
    2 months ago
    Erg fijn bedrijf, veel van de negatieve reviews hebben naar mijn idee niets te maken met schuld van LeasePlan. Levertijden als voorbeeld: een internationaal probleem bekend bij elke lease aanbieder of merk dealer,. …More

    2
    tim
    1 review
    4 months ago
    Veel negatieve reviews. Ik heb zelf alleen maar positieve ervaringen met leaseplan. Banden wisselen of jaarlijkse controle is makkelijk te regelen via de site. Als er iets was met de auto dan kon ik het naar de garage brengen en hoefde …More

    2
    Danny
    3 reviews
    4 months ago
    Gedurende de leaseperiode weinig tot geen problemen gehad, hoewel de auto vier jaar geleden te laat werd opgeleverd, maar oké. Einde leasecontract een heel ander verhaal, allerlei documenten waarin wordt gedreigd met boetes op het moment …More

    5
    Jeanique de Jager - Kats
    3 reviews·4 photos
    a month ago
    Wij wachten inmiddels bijna een jaar op onze bestelde auto. We hebben vervangend vervoer gekregen, maar die is erg klein en heeft niet de gewenste trekhaak. Ik begrijp dat er niet veel aan te doen is, maar de communicatie vanuit het bedrijf …More

    1
    Thijs Drogtrop
    1 review
    4 months ago
    Gestrand met de auto net buiten Parijs. Geen probleem denk je, we bellen Leaseplan om ons te helpen! In eerste instantie goed geholpen. Aardige man van de hulpdienst en het probleem werd snel geconstateerd en de auto moest naar de garage …More

    1
    Gosse Heslinga
    1 review
    5 months ago
    Wat een onrechtvaardige en vervelende organisatie is Leaseplan.
    Zolang er geen contact is met Leaseplan gaat het prima. Maar bij inname van de auto ging het mis. …More

    4
    Marco Jonk
    11 reviews·1 photo
    4 months ago
    Eigenlijk 1 ster waard, maar toch een tweede ster gegeven vanwege de medewerkers van de Leaseplan klantenservice die wel hun best doen en je daadwerkelijk kunnen helpen. Het contact krijgen met leaseplan is zeer moeilijk. Verwacht minimaal …More

    2
    Marjolein Vreeburg
    1 review
    3 months ago
    Drama, half september 2021 een Hyundai i 10 besteld, levering half december 2021 , vertraagd naar half januari 2022, uiteindelijk echt eind maart 2022, (staat op mijn lijst zegt LeasePlan medewerkster), tot nu toe nog steeds geen auto, …More

    Rick Sim
    7 reviews
    4 weeks ago
    Leasecontract getekend met een maandbedrag. 2 maanden later wordt de auto geleverd met 5% hoger leasebedrag. Ik bellen, komt door een rentestijging staat ergens in de algemene voorwaarden. Welke rente stijgt er zoveel in die korte tijd? …More

    1
    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    4 weeks ago
    Hi Rick, zou je ons kunnen mailen naar [email protected] met je postcode en huisnummer? Dan kijken we graag voor je na wat er aan de hand is. Met vriendelijke groet, ^ML

    (Translated by Google)
    Hi Rick, could you email us at [email protected] with your zip code and house number? Then we would be happy to look into what is going on for you. Sincerely, ^ML
    Fam. Annink
    12 reviews·1 photo
    2 months ago
    Prima leaseauto via Leaseplan, maar wat een waardeloze klantenservice heeft dit bedrijf….
    Zolang alles rijdt en je geen vragen of contact hoeft is het prima, maar zodra …More

    Roy Andries
    3 reviews
    5 months ago
    Voor LeasePlan gekozen omdat leasen via de ANWB mij betrouwbaar leek. Na het ondertekenen van het contract stond er tot mijn ongenoegen een levertermijn van nagenoeg 8 maanden. Op mijn emails met de vraag of de levertijd accuraat was werd …More

    2
    thyz Van Eer
    23 reviews
    a month ago
    Kerkhof van 1 sterren waarderingen.
    Een leaseplan auto rijdt tegen je aan, heeft schuld.
    Leaseplan doet niet aan DSA (directe schade afhandeling) samenwerking met andere …More

    1
    Rory Sanders
    1 review
    4 weeks ago
    Onbetrouwbaar.

    Komen beloftes niet na (wanprestatie over levertijd). Indien je op hen voorstel …More

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)
    4 weeks ago
    Hi Rory,

    zou je ons willen mailen via [email protected] met je postcode en huisnummer? Dan kijken we graag voor je na wat de reden is van de gewijzigde levertijden.

    Met vriendelijke groet, ML

    (Translated by Google)
    Hi Rory,

    would you like to email us at [email protected] with your zip code and house number? Then we will be happy to check for you the reason for the changed delivery times.

    Sincerely, ML
    Justin van Dongen
    Local Guide·18 reviews·3 photos
    7 months ago
    Als je eenmaal je auto hebt en je hebt geen problemen kan je tegen een scherp tarief je auto leasen maar er moet dan ook niets verkeerd gaan. …More

    3

    All

    Latest

    Inside

    By owner

    Street View & 360°
    All
    Add a photo
    Details
    Accessibility
    Wheelchair-accessible entrance
    Update this place
    Profiles

    Facebook
    Giovanny .V.N
    Local Guide·42 reviews·4 photos
    an hour ago
    NEW
    Op 30-08-2022 het leasecontract getekend voor een Hyundai I20 occasion en de machtiging afgeven doormiddel van de betaling van €0,01.

    Op 31-08-2022 krijg je plotseling het volgende te horen:

    "Beste heer,

    Momenteel heeft u een aanvraag bij ons lopen voor een Hyundai i20 via LeasePlan Occasion Lease.

    Er bleek veel vraag te zijn naar deze auto en inmiddels is de auto helaas niet meer beschikbaar. We reserveren auto's pas wanneer we een getekend contract én machtiging (1-cent betaling) hebben ontvangen. Een andere klant was u voor en komt zodoende in aanmerking voor de auto.

    Op onze website kunt u direct zien welke auto's we nog meer aanbieden. Mocht u interesse hebben in een van die auto's, dan kunt u dit het beste telefonisch kenbaar maken. Dan kijken we op dat moment voor u na of de gewenste auto ook daadwerkelijk beschikbaar is. Hieronder staat de link naar onze website:

    PS: vergeet niet om de filter 'Occasion Lease' aan te zetten.

    Onze excuses voor het ongemak!"

    ik vind dit een vreemde gang van zaken. Ik had het contract al getekend (hiervan heb ik een kopie) en ik heb de machtiging afgegeven. Het is zeer triest dat de administratie van Leaseplan dus niet in staat blijkt te zijn om de al gereserveerde occasions van website te verwijderen.

    Ik ben het ook niet meer van plan om ooit nog bij Leaseplan te gaan leasen.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Zeer slechte administratie

    Zoooo slecht

    Review over PSA Finance

    Wij hebben zo’n slechte ervaringen met psa, kan er een boek over schrijven
    Vreselijk bedrijf

    Zwakke punten
    Teveel om op te noemen

    jaarafrekening kilometers

    Review over Arval

    2x zijn de kilometer standen niet juist overgenomen (dealer en zelf via mail) en moet voor de 3x aan het eind van de maand weer de kilometer stand doorgeven. Doordat de kilometer stand te hoog is, dan wat werkelijk is gereden, kun je de stand in de APP ook niet invullen.

    Sterke punten
    zelf kilometer standen bedenken.

    Zwakke punten
    Alles.

    Gangsters

    Review over PSA Finance

    Reeds vier maanden samen met advocaat aan het proberen om een onterechte melding als wanbetaler te laten schrappen. Al maanden stuur ik al mijn betalingsbewijzen maand na maand door en nog steeds word ik voor fictieve bedragen die zogezegd niet betaald zijn gemeld als wanbetaler.
    Psa zorgt ervoor dat wij ons huis niet kunnen renoveren omdat die melding er staat en we geen enkele lening kunnen krijgen.
    Ik wil mijn auto verkopen om van psa vanaf te zijn maar zelfs dat gaat niet want ik kan geen enkele andere wagen aankopen omdat mijn kredietcheck altijd negatief terugkomt .
    Er is nu klacht ingediend bij het fsma en ze zullen gedagvaard worden bij de rechtbank.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Alles

    Ik zou er niet aan beginnen!!

    Review over Justlease

    Als je een beetje zekerheid wil… lease hier dan niet! 2x over is ons een auto beloofd. 1x ging de auto naar iemand anders en 1x bleek de auto kapot. Paar weken later is het enige alternatief een andere auto waar we meer voor moeten betalen en waar ook geen zekerheid over is of die daadwerkelijk geleverd word.. nooit aan beginnen dus.

    Vreselijk

    Review over Athlon Car Lease

    15x gebeld, krijg telkens een ander verhaal mbt mijn tijdelijke rental. Na 2 maanden nog STEEDS geen voortgang.

    Komen afspraken niet na

    Review over SmiLease

    Er wordt van alles gezegd om een contract met je aan te gaan maar zodra het contract vast staat verdwijnt de service.\\r\\n\\r\\nZoals in meerdere recencies wordt aangegeven houden ze geen rekening met persoonlijke situaties.\\r\\n\\r\\nAls je zeker bent dat je situatie de komende 5 jaar niet veranderd is een contract geen probleem. Mocht je situatie tussentijds veranderen krijg je een rekening voor het tussentijds stoppen en thats it. Geen service of begrip. Bij het beëindigen van het contract een rekening van �1092 teveel ontvangen. Wat na mijn eigen berekening is aangepast. Dus let vooral ook goed op want voor je weet betaal je ook nog eens te veel.

    Komen afspraken niet na

    Review over SmiLease

    Er wordt van alles gezegd om een contract met je aan te gaan maar zodra het contract vast staat verdwijnt de service.

    Zoals in meerdere recencies wordt aangegeven houden ze geen rekening met persoonlijke situaties.

    Als je zeker bent dat je situatie de komende 5 jaar niet veranderd is een contract geen probleem. Mocht je situatie tussentijds veranderen krijg je een rekening voor het tussentijds stoppen en thats it. Geen service of begrip. Bij het beëindigen van het contract een rekening van €1092 teveel ontvangen. Wat na mijn eigen berekening is aangepast. Dus let vooral ook goed op want voor je weet betaal je ook nog eens te veel.

    Loan sharks

    Review over Hiltermann Lease Groep

    Niet mee in zee gaan.
    Auto van 20k wordt 30k met kosten gewoon bizar.
    Vanwege met nood een auto benodigd.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Het hele bedrijf

    Oplichters

    Review over Athlon Car Lease

    Tussentijds contract aangepast na 2 jaar dat de minder gereden kilometers niet meer terug betaald zouden worden. De minder gereden kilometers van de 1e 2 jaar nooit terug gehad, terwijl dat na de 2 jaar had gemoeten. Contract gewoon 4 jaar door laten lopen en dan zeggen dat het is afgeschaft. Ik voel me echt genaaid, vandaar dat ik.mijn auto nu elders lease. Jammer voor jullie dat jullie voor die paar euro's die ik terug zou krijgen en niet heb gehad, nu een klant kwijt zijn en een slechte review krijgen.

    Sterke punten
    Niet

    Zwakke punten
    Genieperig

    Asociale klantenservice

    Review over Athlon Car Lease

    Athlon weigert antwoorden te geven op vragen. Bij positieve en makkelijke vragen reageren ze heel snel en goed. Zodra de vragen moeilijk worden en negatief kunnen uitpakken worden ze zeer asociaal en reageren ze helemaal niet meer

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    Asociaal en weigeren antwoorden te geven

    Nooit meer PSA Finance!

    Review over PSA Finance

    Waar te beginnen, een lang verhaal en helaas alleen negatief. Wat mij betreft onbegrijpelijk dat dit bedrijf überhaupt nog bestaat!

    Voorjaar 2018 viel mijn keus op een Peugeot 5008, een voorraadmodel bij mijn dealer met een mooie korting op de aanschafprijs. Ik koos voor private lease en verwachtte dat ik de korting ook in de leaseprijs zou terugzien. Niet dus, de offerte kwam op exact hetzelfde bedrag uit als wanneer zelf via de site een calculatie maakte voor deze uitvoering met de volle prijs. Drie keer gevraagd waarom de korting niet aan mij doorgegeven werd maar PSA gaf steeds aan dat dit wél zo was. Het er uiteindelijk maar bij laten zitten. Geen goede start.

    Een voorraadmodel betekent snel kunnen rijden, toch? Alleen niet als het aan PSA lag: het duurde weken en weken voordat alles contractueel geregeld was, zelfs de verkoper werd er gek van. Het argument? Drukte.

    We zijn 2 jaar verder. Voorjaar 2020 wilden wij op vakantie met een caravan. Maar geen trekhaak. Dus aan PSA gevraagd of deze kon worden opgenomen in het contract. Nee, was het antwoord, niet mogelijk, dat zou een aanpassing van het contract betekenen en daar deed PSA niet aan. Daarom als laatste mogelijkheid maar een nieuwe trekhaak laten monteren onder onze 2e auto, die we nog maar een jaar zouden houden. Een rekening van 900,--.

    Een jaar later, voorjaar 2021, met nog één jaar van het leasecontract te gaan. De 2e auto was inmiddels weg en we wilden toch wel weer met de caravan op vakantie. Dus tóch maar een nieuwe poging gewaagd. Het antwoord van de PSA-medewerker die ik sprak: “een trekhaak? Ja hoor, geen probleem, die kunnen we monteren, dan moet u de verstreken termijnen van het contract in één keer afrekenen en voor het restant wordt vanaf nu de maandtermijn verhoogd. Vorig jaar kon het niet? Dat is vreemd, want toen kon het ook gewoon”. Tja wat zeg je dan…

    Omdat ik een trekhaak voor één jaar (weer) een beetje veel vond vroeg ik of ik aan het einde van het leasecontract eventueel de mogelijkheid had de auto in privé over te nemen, heb ik vaker gedaan, beviel prima. Ja hoor, dat kan gewoon, was het antwoord. Dan moest ik een half jaar voor het einde van het contract een mail sturen met het verzoek om een offerte. Omdat ik die mogelijkheid had toch maar besloten de trekhaak laten inbouwen, door de dealer uiteraard. Kosten in totaal 1.400,--.

    We zitten inmiddels in januari 2022. Een mail gestuurd met verzoek om een overnameofferte. Na ruim een week het antwoord: dat kan niet meer, de importeur heeft ons gevraagd hiermee te stoppen omdat die graag nieuwe auto’s wil verkopen. Maar ik was uiteraard welkom een nieuwe lease-auto uit te zoeken. Toen ik uitlegde dat ik het jaar ervoor alleen de investering in –weer- een trekhaak had gedaan onder de voorwaarde dat ik de auto eventueel kon overnemen kreeg ik (dit keer na een week) het obligate antwoord: heel spijtig, maar we kunnen niets doen. Daarop maar gevraagd of ik het contract dan met een jaar kon verlengen tot 5 jaar, de duur van de meeste nieuwe contracten? Nee, was het antwoord, dat zou een aanpassing van het contract zijn...

    Conclusie: een aanpassing van de voorwaarden/afspraken is goed mogelijk maar alleen als het in het voordeel van PSA is, niet wanneer je er als klant wat aan hebt. Meedenken of de hand in eigen boezem steken doen ze niet. Tja, je zouden eens klantgericht zijn... Dat ik bij elkaar een godsvermogen heb uitgegeven door hun incompetentie en inflexibiliteit is iets waar ze duidelijk niet wakker van liggen.
    Het gevolg: ik ga inderdaad een nieuwe auto kopen. Het wordt na 20 jaar Peugeot alleen een ander merk. Niet omdat ik de auto’s niet goed vind, of de dealer. Maar omdat ik weiger nog verder zaken te doen met een organisatie als PSA Finance, de lease-organisatie van Peugeot.

    Over een paar weken lever ik de auto in. Ik heb al de nodige verhalen gehoord over de manier waarop naar “schades” wordt gekeken en normale gebruiksschade wordt beoordeeld als “onacceptabel”, met een fijne afrekening voor de berijder. Ik ben dus voorbereid…..

    Sterke punten
    Degene die deze vraag heeft bedacht kent PSA Finance duidelijk niet..

    Zwakke punten
    Heb je even?

    Ontevreden

    Review over Arval

    Ik ben al meerdere keren erg ontevreden geweest over het contact met Arval. Er worden facturen gestuurd zonder uitleg. Arval draait alleen maar om geld geld geld...
    Toen ik recent werd aangereden kreeg ik onbeschoft contact. Uiteindelijk ben ik wel in het gelijk gesteld en hoefde ik zelfs geen eigen risico te betalen, daar was ik (voor even) heel blij mee. Toen kwam de afrekening van de huurauto en moest ik ineens wel eigen risico betalen en zelfs bezinekosten voor de huurauto, die ik notabene zelf vol getankt moest inleveren. Ik ben echt de maanden aan het aftellen zodat ik het contact/contract kan verbreken.

    Incasso kosten

    Review over Hiltermann Lease Groep

    Totaal geen begrip voor ondernemers die het zwaar hebben gehad in de corona tijd

    Zwakke punten
    Dat ze in en na corona tijd niet mee denken met cliënten en ondernemers die het zwaar hebben gehad en 7 dagen per week aan het werken zijn geweest om alles te betalen zonder inkomsten alleen het antwoord je bent te laat

    Zeer tevreden

    Review over Arval

    Na een ongeluk met een vrachtwagen met onze leaseauto zeer goed geholpen door arval. We hebben geen moment zonder vervangend vervoer gezeten en de schadeafhandeling is ook zeer goed geregeld. Dus niks anders als lof

    Sterke punten
    Communicatie

    Waardeloos bedrijf.

    Review over Arval

    Alleen maar slechte ervaringen met Arval. Onderhoud wordt altijd gedaan door eenmans garages waar je je eigen auto niet naar toe zou brengen. Op onderhoud wordt bovendien flink bezuinigd. Kreeg na een bandelwissel gebruikte banden uit de zogenaamde pool. Die band liep na een week al leeg. Twee proppen naast elkaar geschoten volgens Kwik Fit. Twee seizoenen rond gereden met andermans ellende. Voelde me niet echt veilig.
    Afgelopen week mijn vorige auto ingeleverd en dan vinden ze een aantal schades die ik nooit heb opgemerkt en krijg daar een vette rekening voor. Voel me gigantisch belazerd. Bah wat een vreselijk bedrijf. 1 ster is nog te veel

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Al het denkbare. Ga niet met ze in zee

    Hopeloos

    Review over FCA Capital Nederland

    Wij hebben 4 jaar lang een auto geleased zonder problemen maar dan komt het moment waarop je de auto gaat inleveren bij het einde van het contract. Dan komt aan het licht hoe slecht de organisatie van deze leasemaatschappij is. Ze sturen een mail met een inleverdatum en tijdstip, en dat is het zo ongeveer wat je van ze mag verwachten. De inname wordt uitgevoerd door een onervaren persoon (die ondertussen nog reclame maakt voor zijn car-cleaning bedrijf) die weinig zegt over het innameproces en maakt foto's voor een appje. Na een halfuur is dit proces afgerond en krijg je te horen dat je auto geen schade heeft. Je levert de sleutels in bij het garagebedrijf dat het onderhoud heeft verzorgd van de leaseauto maar van niets lijkt te weten. Er wordt geen vrijwaringsbewijs uitgereikt wanneer je de auto daar achterlaat. Vervolgens hoor je helemaal niets meer van dit bedrijf ... alhoewel .. ze boeken nog wel de maandelijkse kosten af van je rekening. Gelukkig kun je dat terugboeken (zelfs dan volgt er geen reactie). Na 2 maanden maar eens gebeld met het bedrijf .... pfff dan hang je zolang in de wacht dat het inmiddels 5 uur is geworden en de verbinding automatisch wordt verbroken. Gaan we lekker naar huis toch !!!
    Conclusie: lease NOOIT een auto bij dit bedrijf. 1 ster is eigenlijk nog te veel.

    Sterke punten
    geen
    bedrijf lijkt niet te bestaan wanneer je contact zoekt

    Zwakke punten
    niet bereikbaar
    slecht informatievoorziening
    hoe kun je zo met je klanten omgaan?