Waarom kiezen voor LeasePlan? Ondernemers van nu hebben behoefte aan snelheid en flexibiliteit. Ze moeten zich bezighouden met wat écht telt, de zaak. Dat snappen we heel goed. LeasePlanDirect is er speciaal voor de ondernemer, eenmanszaak of MKB. U regelt direct alles online. We vragen namelijk liever niet teveel van uw tijd. We zorgen wel dat u zo snel mogelijk zorgeloos rijdt in een leaseauto die het beste past bij uw wensen, tegen de allerscherpste prijs. Meer dan een auto alleen Als berijder van de auto bent u bij LeasePlanDirect.nl verzekerd van een compleet en duidelijk pakket aan diensten. Het is niet alleen een auto, maar het is ook de bijbehorende service zoals onderhoud of reparatie. De dienstverlening van LeasePlanDirect.nl is volledig afgestemd op ondernemers die gewend zijn snel en efficiënt te werken met korte lijnen. Onze klanten geven ons niet zomaar een 8.4 in ons jaarlijks klanttevredenheidsheidsonderzoek.

Over LeasePlan

LeasePlan maakt leasen een stuk eenvoudiger. Autorijden zonder de zorgen van een auto. Dat geldt voor zowel zakelijk leasen als privé leasen. Bij LeasePlan weet je precies waar je aan toe bent. Dus geen verrassingen achteraf. LeasePlan hanteert heldere afspraken en voorwaarden. Deze staan concreet en eenvoudig opgeschreven. LeasePlan werkt op een verantwoordelijke en duurzame manier, voor mens en milieu. GreenPlan is een mondiaal initiatief van LeasePlan en hiermee helpt LeasePlan bedrijven en leaserijders bij te dragen aan een beter leefklimaat. GreenPlan reduceert CO2-uitstoot en belast het milieu minder. Bijvoorbeeld door je autoregeling duurzaam op te stellen. GreenPlan draagt tevens bij aan de eigen groene doelstellingen van LeasePlan zelf. Het hoofdkantoor van LeasePlan ligt bijvoorbeeld direct aan het NS station Almere Centrum. Op deze manier worden medewerkers van LeasePlan gestimuleerd om het openbaar vervoer te gebruiken.


Mijn LeasePlan

Als je zorgeloos in een leaseauto wil rijden, ben je bij LeasePlan op het juiste adres. Met Mijn LeasePlan regel je administratieve zaken en maak je een afspraak voor bandenwissel, onderhoud of reparatie. Mijn LeasePlan is dé plek op de website waar je de mogelijkheid hebt om de autogegevens in te zien en nog veel andere zaken kan regelen voor je leaseauto. LeasePlan heeft ook een app. De LeasePlan is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android apparaten. Je kunt de app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Playstore. De app is handig voor onderweg. Op deze manier kun je met de app bijvoorbeeld direct een schade melden of een onderhoudsafspraak inplannen. Als je de app koppelt aan je account van Mijn LeasePlan, dan heb je alle autogegevens op je smartphone of tablet! In Mijn LeasePlan vind je tevens belangrijke documenten, zoals het kentekenbewijs, Europees schadeformulier en groene kaart. Met Mijn LeasePlan en de LeasePlan App: - Maakt u een afspraak voor onderhoud, APK of bandenwissel - Vraagt u documenten als tankpas en schadeformulier aan - Bekijkt u de tank- en onderhoudshistorie - Meldt u schade - Declareert u kosten - Meldt u uw leaseauto af


Contact LeasePlan

Heb je nog vragen? Bijvoorbeeld over schade, onderhoud of APK, parkeervergunning of tankpas? Lees dan de antwoorden op de meest gestelde vragen op de website van LeasePlan of neem telefonisch contact op tijdens kantooruren, via het telefoonnummer 036 527 27 27. Je hebt tevens de mogelijkheid om het contactformulier in te vullen en je vragen te stellen. Er wordt vervolgens contact met je opgenomen.


LeasePlan Reviews

    Leaseplan denkt niet aan veili

    Auto mag niet door de dealer onderhouden worden van leaseplan. Als je remmen op de snelweg het niet meer doen, wil je graag dat een dealer die de auto het beste kent, hier naar laten kijken. Dit mag niet van leaseplan ( te hoge kosten)

    Leaseplan gaat niet voor de veiligheid van zijn eigen klanten

    Sterke punten
    Niks

    Zwakke punten
    Veiligheid

    Afschuw

    Ik zit met een zeer nette dame een plan van aanpak te bespreken voor een verangend vervoersmiddel, word ik door verbonden met ene heer "Rick" , met pijn en moeite wat kunnen verwaarlijken...

    Krijg ik fijn te horen dat ik een "kanker zeikert " ben op hetmoment dat deze fijne jongeheer van de schade afdeling de haak erop klettert, verbazingswekkende verrasing noem ik dit maar.



    Na 15 jaar klant te zijn geweest , vind ik het genoeg geweest, ik ben sprakenloos.

    Eens en nooit meer!

    Zwakke punten
    Brutaal Personeel

    Oplichters

    CEO van deze maatschappij heeft gewoon opdracht gegeven aan alle werknemers om zoveel mogelijk mensen te naaien waar ze bij staan. Dat is goed voor de jaarcijfers. Gemiddeld wordt er 3 jaar geleased dus als ze klanten kwijtraken dan is de CEO allang weg met zijn mooie jaarcijfers op zijn CV. Dan kan ie zeggen kijk hoe goed ik het hebt gedaan. Ben benieuwd hoe lang Leaseplan hiermee denkt weg te komen.

    Blijf hier weg!

    BLIJF HIER WEG!!!!! Bij inleveren 1 groot drama. Zij verdienen nog bij het inleveren geld aan de auto of in ieder geval dat de kosten voor het inleveren zijn gedekt. Eigenlijk kun je de auto niet gebruiken want ze zoeken naar alles wat ze kunnen vinden. Wij hebben zowat een splinternieuwe auto ingeleverd 4 jaar oud 20.000 kilometer op de teller. Gewassen en gepoetst. En je raadt het al we kunnen betalen! Toevallig ook 150 euro net zoals meer mensen hier. Heel toevallig....Oplichters zijn het! Bezwaar hebben ze zogenaamd niet ontvangen en er is geen fatsoenlijke communicatie met ze mogelijk.

    Auto niet beschikbaar

    J P

    3 reviews

    7 months ago

    very bad customer service. When delivering the car they charged me for extra damage which was not there at the delivery. No pictures taken from that damage initially. The guy on the phone was rude when i tried to address that issue and asked for proof the damage was there.



    1

    Tom Van Ommen

    6 reviews

    a year ago

    Too bad I still have to give 1 star and it's not possible to give 0 stars.



    We rented a car with LeasePlan about 3 years ago. From the start I should've had …More



    13

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    a year ago

    Disappointing to read that you are not satisfied with us. Would you like to tell us more about your findings by telephone (036-5272727) or mail ([email protected])?



    Sincerely,

    Webcare team

    ^QK

    Adrien Oger

    5 reviews

    2 years ago

    Bought a second-hand car with a tow bar attached. I now need to change my rear bumper and remove the tow bar for it. CarNext/LeasePlan never gave me the key for the tow bar. When asked if they could find the key or help me get one, they …More



    7

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    2 years ago

    Good afternoon mister Oger. What is the license plate of the car that you had bought? Kind regards ^^ES

    Illia

    Local Guide·32 reviews·61 photos

    3 years ago

    I needed lease car. But before getting final decision, Decided to contact LeasePlan to check their agreements and conditions.

    Contacted via chat, spent 20 minutes, explained what I need, sent them my email …More



    10

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    3 years ago

    Dear Sir, Madam,



    Thank you for your review. I am so sorry that a week passed by and that you did not hear or see something from us. The only way that we can check what went wrong and solve this issue for you is if you contact our customer service. Please call us form 8 am till 7 pm on 036-527 2727 so we can think this true. You can also send us your contactdetails so we can contact you.



    We hope that we can soon turn your opinion around and make you happy again. Our goal is to help you with an conforming car.



    Kind regards,

    ^DCB

    Oleg Dovgalenko

    Local Guide·22 reviews·70 photos

    2 years ago

    Delivered a car with broken aircon, refused to provide a temporary replacement, waiting more than one month already to get it fixed, with 30+ degrees outside.

    My license plate: H-704-ZR



    5

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    2 years ago

    Goodmorning mister Dovgalenko. What is the license plate number of the car that you have got?

    A car should not delivered with a broken airco. Kind regards, ^^ES.

    Robin Tesink

    6 reviews·3 photos

    2 years ago

    No one cares at this company



    6

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    2 years ago

    Beste Robin, bedankt voor je review. Wat jammer dat je het gevoel krijgt dat niemand om je geeft. Ik hoor graag wat we voor je kunnen betekenen! Kan je onze Customer Service bellen via telefoonnummer 036 - 527 27 27? ^DBV



    (Translated by Google)

    Dear Robin, thank you for your review. What a pity that you get the feeling that nobody cares. I would love to hear what we can do for you! Can you call our Customer Service on telephone number 036 - 527 27 27? ^ DBV



    (Translated by Google)

    Dear Robin, thank you for your review. What a pity that you get the feeling that nobody cares. I would love to hear what we can do for you! Can you call our Customer Service on telephone number 036 - 527 27 27? ^ DBV



    (Translated by Google)

    Dear Robin, thank you for your review. What a pity that you get the feeling that nobody cares. I would love to hear what we can do for you! Can you call our Customer Service on telephone number 036 - 527 27 27? ^ DBV

    Venkateswarlu Vintha

    Local Guide·11 reviews

    4 years ago

    Good



    Manish Kumar

    Local Guide·64 reviews·12 photos

    4 years ago

    Nice place



    Roberto Catsburg

    Local Guide·21 reviews·12 photos

    2 months ago

    Erg fijn bedrijf, veel van de negatieve reviews hebben naar mijn idee niets te maken met schuld van LeasePlan. Levertijden als voorbeeld: een internationaal probleem bekend bij elke lease aanbieder of merk dealer,. …More



    2

    tim

    1 review

    4 months ago

    Veel negatieve reviews. Ik heb zelf alleen maar positieve ervaringen met leaseplan. Banden wisselen of jaarlijkse controle is makkelijk te regelen via de site. Als er iets was met de auto dan kon ik het naar de garage brengen en hoefde …More



    2

    Danny

    3 reviews

    4 months ago

    Gedurende de leaseperiode weinig tot geen problemen gehad, hoewel de auto vier jaar geleden te laat werd opgeleverd, maar oké. Einde leasecontract een heel ander verhaal, allerlei documenten waarin wordt gedreigd met boetes op het moment …More



    5

    Jeanique de Jager - Kats

    3 reviews·4 photos

    a month ago

    Wij wachten inmiddels bijna een jaar op onze bestelde auto. We hebben vervangend vervoer gekregen, maar die is erg klein en heeft niet de gewenste trekhaak. Ik begrijp dat er niet veel aan te doen is, maar de communicatie vanuit het bedrijf …More



    1

    Thijs Drogtrop

    1 review

    4 months ago

    Gestrand met de auto net buiten Parijs. Geen probleem denk je, we bellen Leaseplan om ons te helpen! In eerste instantie goed geholpen. Aardige man van de hulpdienst en het probleem werd snel geconstateerd en de auto moest naar de garage …More



    1

    Gosse Heslinga

    1 review

    5 months ago

    Wat een onrechtvaardige en vervelende organisatie is Leaseplan.

    Zolang er geen contact is met Leaseplan gaat het prima. Maar bij inname van de auto ging het mis. …More



    4

    Marco Jonk

    11 reviews·1 photo

    4 months ago

    Eigenlijk 1 ster waard, maar toch een tweede ster gegeven vanwege de medewerkers van de Leaseplan klantenservice die wel hun best doen en je daadwerkelijk kunnen helpen. Het contact krijgen met leaseplan is zeer moeilijk. Verwacht minimaal …More



    2

    Marjolein Vreeburg

    1 review

    3 months ago

    Drama, half september 2021 een Hyundai i 10 besteld, levering half december 2021 , vertraagd naar half januari 2022, uiteindelijk echt eind maart 2022, (staat op mijn lijst zegt LeasePlan medewerkster), tot nu toe nog steeds geen auto, …More



    Rick Sim

    7 reviews

    4 weeks ago

    Leasecontract getekend met een maandbedrag. 2 maanden later wordt de auto geleverd met 5% hoger leasebedrag. Ik bellen, komt door een rentestijging staat ergens in de algemene voorwaarden. Welke rente stijgt er zoveel in die korte tijd? …More



    1

    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    4 weeks ago

    Hi Rick, zou je ons kunnen mailen naar [email protected] met je postcode en huisnummer? Dan kijken we graag voor je na wat er aan de hand is. Met vriendelijke groet, ^ML



    (Translated by Google)

    Hi Rick, could you email us at [email protected] with your zip code and house number? Then we would be happy to look into what is going on for you. Sincerely, ^ML

    Fam. Annink

    12 reviews·1 photo

    2 months ago

    Prima leaseauto via Leaseplan, maar wat een waardeloze klantenservice heeft dit bedrijf….

    Zolang alles rijdt en je geen vragen of contact hoeft is het prima, maar zodra …More



    Roy Andries

    3 reviews

    5 months ago

    Voor LeasePlan gekozen omdat leasen via de ANWB mij betrouwbaar leek. Na het ondertekenen van het contract stond er tot mijn ongenoegen een levertermijn van nagenoeg 8 maanden. Op mijn emails met de vraag of de levertijd accuraat was werd …More



    2

    thyz Van Eer

    23 reviews

    a month ago

    Kerkhof van 1 sterren waarderingen.

    Een leaseplan auto rijdt tegen je aan, heeft schuld.

    Leaseplan doet niet aan DSA (directe schade afhandeling) samenwerking met andere …More



    1

    Rory Sanders

    1 review

    4 weeks ago

    Onbetrouwbaar.



    Komen beloftes niet na (wanprestatie over levertijd). Indien je op hen voorstel …More



    LeasePlan Netherlands N.V. (owner)

    4 weeks ago

    Hi Rory,



    zou je ons willen mailen via [email protected] met je postcode en huisnummer? Dan kijken we graag voor je na wat de reden is van de gewijzigde levertijden.



    Met vriendelijke groet, ML



    (Translated by Google)

    Hi Rory,



    would you like to email us at digitalser[email protected] with your zip code and house number? Then we will be happy to check for you the reason for the changed delivery times.



    Sincerely, ML

    Justin van Dongen

    Local Guide·18 reviews·3 photos

    7 months ago

    Als je eenmaal je auto hebt en je hebt geen problemen kan je tegen een scherp tarief je auto leasen maar er moet dan ook niets verkeerd gaan. …More



    3



    All



    Latest



    Inside



    By owner



    Street View & 360°

    All

    Add a photo

    Details

    Accessibility

    Wheelchair-accessible entrance

    Update this place

    Profiles



    Facebook

    Giovanny .V.N

    Local Guide·42 reviews·4 photos

    an hour ago

    NEW

    Op 30-08-2022 het leasecontract getekend voor een Hyundai I20 occasion en de machtiging afgeven doormiddel van de betaling van €0,01.



    Op 31-08-2022 krijg je plotseling het volgende te horen:



    "Beste heer,



    Momenteel heeft u een aanvraag bij ons lopen voor een Hyundai i20 via LeasePlan Occasion Lease.



    Er bleek veel vraag te zijn naar deze auto en inmiddels is de auto helaas niet meer beschikbaar. We reserveren auto's pas wanneer we een getekend contract én machtiging (1-cent betaling) hebben ontvangen. Een andere klant was u voor en komt zodoende in aanmerking voor de auto.



    Op onze website kunt u direct zien welke auto's we nog meer aanbieden. Mocht u interesse hebben in een van die auto's, dan kunt u dit het beste telefonisch kenbaar maken. Dan kijken we op dat moment voor u na of de gewenste auto ook daadwerkelijk beschikbaar is. Hieronder staat de link naar onze website:



    PS: vergeet niet om de filter 'Occasion Lease' aan te zetten.



    Onze excuses voor het ongemak!"



    ik vind dit een vreemde gang van zaken. Ik had het contract al getekend (hiervan heb ik een kopie) en ik heb de machtiging afgegeven. Het is zeer triest dat de administratie van Leaseplan dus niet in staat blijkt te zijn om de al gereserveerde occasions van website te verwijderen.



    Ik ben het ook niet meer van plan om ooit nog bij Leaseplan te gaan leasen.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Zeer slechte administratie

    Zeer teleurgesteld

    In mei 2021contract getekend voor leaseauto (Suzuki swift)

    Levering nu 3 keer uitgesteld.

    Heb een oude VW polo gereden om tijd te overbruggen.

    Helaas komt de VW niet door de keuring daar er teveel reparatie aan zit.

    Contact opgenomen met Leaseplan en gevraagd naar voorloopauto.

    ANWB heeft nog wel voor loopauto's maar kost me 570 euro per maand terwijl mijn leaseauto straks 325 euro gaat kosten.

    Vind het eigenlijk heel erg dat buiten mijn schuld om ( vertragingen bij levering) ik voor de voorloopauto 200 euro meer zou moeten betalen! Waar is de coulance



    Schande

    Had ik deze reviews maar eerder gelezen, wat een stelletje incompetente oplichters zijn dit. Zelfde problemen, auto 4,5 jaar oud, wat gebruikersschade en ja hoor, doorberekenen met die hap. Gebeld, nee ze gingen dat echt zelf herstellen en de auto was veel minder waard hierdoor blablabla. Inspecteur zei dat hij zelden een leaseauto aantrof die er zo netjes uitzag, maar Leaseplan heeft een 2e verdienmodel door nette bestuurders na inlevering zoveel mogelijk een oor aan te naaien. Nooit maar dan ook nooit meer!!!

    Sterke punten
    Geen omkijken naar onderhoudsbeurten

    Zwakke punten
    Onbeschofte klantenbehandelaarster die alle schuld naar mijn bedrijf toeschoof

    Belachelijke eisen aan 'schades'.

    keurig

    Afgelopen 4 jaar een auto geleased bij Leasplan.

    Het onderhoud regelen moest via de App, dt werkte niet altijd even goed. Maar na een telefoontje kon het vaak alsnog geregeld worden.

    De auto ingeleverd en over gekocht van de leasemaatschappij, dit verliep keurig.

    Ivm Corona minder kilometers gemaakt, hierdoor in een lagere bundel terecht gekomen. Ook dit geld is keurig uitbetaald.

    Sterke punten
    Correcte afhandeling

    Zwakke punten
    onderhoud via App/online regelen is soms lastig. Misschien kan de app verbeterd worden

    Doet mee aan medische apartheid

    Deze organisatie doet mee aan medische apartheid, door hun personeel te VERPLICHTEN om zicht te vaccineren. Dit moet stoppen ! Walgelijk.

    Sterke punten
    Zeer goed om het personeel onder druk te zetten een injectie te zetten

    Zwakke punten
    Onderdeel van World Economic Forum (WEF) van Klaus Schwab

    Verwarring en extra kosten

    Nadat je de auto inlevert betaal je voor elk mini krasje de volledige eigen risico

    Sterke punten
    Snelle verkoop

    Zwakke punten
    Niet reageren, extra kosten en niet vriendelijk.

    Leaseplan gaat tegen de grondwet in

    Gebeld met Leaseplan over de berichtgeving omtrent vaccinatieplicht personeel. Drie kwartier in de wacht gestaan , u wordt teruggebeld maar dus niet gebeurd. Klantonvriendelijk!

    Leaseplan oplichters!

    LEASEPLAN! Goh wat kunnen jullie nog veel leren!!



    Ik wil graag mijn ongenoegen uiten over de gehele gang van zaken. Het betreft een Nissan Micra private lease van leaseplan. Na heel wat mail verkeer en een vervelende telefoontjes van een aantal onvriendelijke personenen (nou zal ik ook niet altijd even vriendelijk geweest zij, maar actie zoekt reactie en inmiddels zit t me echt heel hoog) ben ik het nu echt beu. Je word van het kastje naar de muur gestuurd, en er word gewoonweg gelogen tegen je. De 1 zegt dit de ander weer dat.



    12 augustus kwam iemand deze auto ophalen. Ik was op vakantie, dus mijn moeder heeft dit afgehandeld. Ik had in eerste instantie 5 augustus staan maar door een andere (overigens ook belachelijke) reden kon dat niet door gaan en moest dat op de laatste dag van het contract. Even kort: ik heb drie jaar een abonnement gehad voor 15000 km. Op het eind kon ik onder de 10000 per jaar km blijven waardoor ik 720 euro terug kon krijgen van jullie. Als ik m 5 augustus had ingeleverd had ik geen geld teruggekregen, maar juist bij moeten betalen doordat ik eerder uit contract zou gaan. Het enige dat ik wilde is de auto inleveren, en hij had van mij best tot de 12e in contract mogen blijven maar dat ging volgens leaseplan niet niet. Hele rare actie vind ik dit ook!!



    Maar goed, ik kon er dus niet bij zijn. mijn moeder was al zenuwachtig want die vond t al niks dat de auto 5 dagen bij haar zou staan, en dat zij die auto nu in moest leveren.



    Er komt een ontzettend vriendelijke man om de auto te inspecteren en een (denk ik) student om de auto op te halen. De inspectie volgt. Mijn moeder blijft binnen en laat de man zijn gang gaan en later belt ze me nog inzake de handtekening. De inspecteur staat naast haar en ik vroeg of de auto er goed uitzag. Hij zegt top! Heel vaak maakt hij anders mee, en er zijn twee (1 wist ik van, paar mm groot) hele kleine deukjes geconstateerd en een krasje, ook op de bumper zit een krasje. Deze zouden geen problemen opleveren zegt hij. (Overigens heb ik de auto zelf natuurlijk ook grondig geïnspecteerd, en ik wist heus wel dat er een klein deukje in zat van hoogstens een paar millimeter, maar twee of zelfs drie die heb ik niet ontdekt (daarom baal ik er zo van dat ik er zelf niet bij kon zijn).



    Ik denk mooi…. En de mannen vertrekken met de auto.



    Een week later, 19 augustus krijg ik een mail over de schades en dat er onacceptabele schades zijn geconstateerd, plus de melding dat me 150 euro in rekening zou worden gebracht.



    Verbouwereerd ga ik bellen en mailen, maar ik kom nergens doorheen. Er word letterlijk tegen me gezegd: wat wilt u nu dat ik doe dan, ik kan er niets mee. Dus ik vraag naar iemand anders, maar die is er niet volgens deze persoon. Via de mail heb ik gevraagd om contact met me op te nemen, gebeurd niet. Ook op mijn laatst verstuurde mail geen reactie meer gehad. Ook krijg ik foto’s doorgestuurd waar drie kringen te zien zijn. In de mail staat dat de deuken 10 cm groot zijn. ja als je de hele cirkel opmeet wel ja, maar de daadwerkelijk deuk is nog geen cm!!



    Ik zou de auto dan ook graag zelf een keer willen zien, maar ook dat kan/ mag niet volgens de man die ik aan de telefoon had!



    Nja goed, ik nog 1 keer een mail gestuurd naar: insurance leaseplan. daar word nagenoeg bij alle recensies naar verwezen namelijk (stuur alsjeblieft een mail met je gegevens en dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen….. Nou geen ene ruk dus!). Ik word gebeld: de eerst die me vriendelijk te woord staat, en wat andere niet lukte, lukte hem wel!! Ik was bedaard en bereid de 150 euro te betalen. Oftewel, het juiste gevoel was terug. Had alles met hem besproken, maar het voornaamste was voor mij, dat dit me niet nogmaals zou overkomen. Mijn nieuwe auto heb ik afgesloten met 300 eigen risico. Ik wil dat natuurlijk naar 0 doen, en daar de kosten van weten. Hele goede tip van deze vriendelijke man. Ik bel met de private lease afdeling, en wat denk je: hork nummer 18 aan de lijn!!

    Deze vrouw verteld me dat dat niet meer kan, dat had destijds bij het afsluiten van het contract gemoeten. Hadden ze me best op mogen wijzen overigens. Heb de auto nu 21 dagen waarvan 20 dagen in stilstand, heb er alleen in gereden met ophalen. En toch weer die keiharde muur!





    Wat ik nu ga doen? Overal waar het maar kan ga ik dit verhaal posten en kenbaar maken. De ANWB vragen of ze wel weten met welke maatschappij ze zaken doen. Mijn rechtsbijstand inschakelen. Kortom alles in mijn macht om te zorgen dat dit niet meer mensen overkomt.



    Heeft t nut: Nope hoogstwaarschijnlijk niet.



    En dat alles voor 150 euro, en een klein bedrag voor verlaging eigen risico!

    Sterke punten
    Ontzettend behulpzaam en aardig als je klant wilt worden

    Zwakke punten
    Nou, lees vooral mijn verhaal

    Let op dit zijn echte zakkenvullers

    Na eerst goed contact te hebben gehad had ik besloten een auto via de anwb (leaseplan) af te sluiten. Gelukkig is er tegenwoordig wettelijk 14 dagen bedenktijd. Want na het lezen van de vage voorwaarden over het bij te betalen bedrag als je per ongeluk het afgesproken aantal kilometers overschrijdt heb ik besloten om het lease contract te annuleren. Deze voorwaarden kunt u enkele duizend euro's extra kosten dus let goed op. Heb ook veel moeite moeten doen om het plaatjes helder te krijgen van de klantenservice. Al met al ook hier geen enkel inlevingsvermogen of flexibiliteit om dit iets gunstiger voor de klant te laten zijn.

    Sterke punten
    de snelheid van afhandelen

    het op de hoogte houden van de status van de aanvraag

    Welke stappen er te verwachten zijn.

    Zwakke punten
    De voorwaarden die de klant niet tegemoet komen maar alleen gunstig zijn voor leaseplan

    Geen of weinig inlevingsvermogen in de situatie van de klant

    De kennis van de klantenservice medewerker en de geringe moeite die men wilt nemen om samen met de klant te zoeken naar een oplossing.

    Een moloch van een leasemaatschappij

    Wat is leaseplan een verschrikkelijk bedrijf om je auto bij te leasen.

    Lease al 20 maanden een auto die mij ernstige rugklachten bezorgd, maar Leaseplan is geenszins van plan mij aan een andere auto te helpen.

    Elke "oplossing" die leaseplan aandraagt gaat gepaart met bakken vol geld, contract afkopen, auto laten overkopen door een dealer, het verkorten van de looptijd.

    Een andere stoel laten plaatsen mag wel, maar je voelt hem al aankomen, maar of uit eigen zak betalen of het leasebedrag gaat omhoog.

    Op de vraag of de auto omgeruild kon worden, tegen een kleine meerprijs in het leasebedrag, voor een auto die mij geen rugklachten bezorgd (Peugeot 208) kreeg ik te horen: Dat kan wel, maar dan moet het andere contract eerst worden afgekocht.

    Dus niet het contract aanpassen maar een totaal nieuw contract opstellen

    0,0 inlevingsvermogen bij wie je ook aanklopt met je problemen

    Het woord "coulance" kennen ze daar niet.

    Regels zijn in beton gegoten en daar wordt niet van af geweken.

    Sterke punten
    Klanten geld uit de zakken kloppen.

    Stug de regels hanteren en 0,0 inlevingsvermogen hebben.

    Klanten aan het lijntje houden, soms letterlijk.

    Zwakke punten
    De sterke punten zijn tevens de zwakke punten

    Redelijk tevreden

    Mei 2018 kregen wij onze Nissan Micra via de ANWB. Het bestellen ging heel vlot. Vlak na het bestellen kreeg ik een belletje dat de bestelde kleur niet leverbaar was op korte termijn. Of ik daarop wou wachten of voor een paar euro in de maand een duurdere kleur. Dat laatste vond ik prima, netjes geregeld.

    De levertijd was nog 3 weken korter dan eerder aangegeven dus dat was ook fijn.



    Ik had de auto voor 3 jaar met 15.000 km p/j geleased. De auto beviel me prima en het onderhoud was in mijn leaseplan goed in te plannen. Ik heb geen bijzonderheden gehad met de Nissan.



    Eind vorig jaar kregen we echter gezinsuitbreiding en het was voor mij allang duidelijk dat de Nissan veel te weinig ruimte had voor alle baby perikelen.

    Ik heb me toen verdiept in het eerder inleveren en ik schrok me een hoedje van alle negatieve recensies zoals hier. Ik heb gebeld en het verhaal uitgelegd. Ik weet niet wat voor troela ik aan de telefoon kreeg maar die wist me met duivels genoegen te vertellen dat ik de auto niet eerder in kon leveren en lekker kon doorbetalen. En als ik schade maakte terwijl ik niet in de auto reed moest ik ook betalen voegde ze er aan toe. Waar dat op sloeg snapte ze zelf ook niet en toen ik nog even doorvroeg kegelde ze de hoorn erop. Bizar dat zulke mensen het uithangbord van een bedrijf zijn.



    Ondertussen de rechtsbijstand maar even gebeld, die gaven aan eerst even met de ANWB te proberen.

    Hier hoorde ik dat het zeker mogelijk is om de auto eerder in te leveren.

    Opnieuw gebeld met leaseplan; ik kreeg een vriendelijke man aan de telefoon die me precies uitlegde hoe het werkte en een rekensom maakte hoe ik het het beste aan kon pakken. Kwam er op neer dat ik eigenlijk per direct moest stoppen met rijden en de auto 2 maanden later in moest leveren, dat was voor mij het voordeligst. Dit omdat de looptijd korter word en dus het aantal gereden kilometers ook. Zo voorkwam ik dat ik in een hogere km klasse kwam.

    Direct een inleverafspraak gemaakt en bevestigd.



    Toen ik later nog een vraag had kreeg ik weer iemand anders aan de lijn die er niets van snapte en me terug zou mailen. Dat is niet gebeurd waarna ik zelf een mail gestuurd heb. Hierna volgde een mailconversatie waar geen touw aan vast te knopen viel. Wel werd duidelijk dat de man die mij eerder hielp niet meer bij leaseplan werkte.



    Uiteindelijk heb ik de auto ingeleverd en met angst en beven geacht op de eventuele afrekeningen.

    Ik had 1 niet acceptabele schade volgens de lijst op de achterbumper.

    De afrekening kwam en deze meldde ook alleen deze schade; €150,-. De teveel betaalde kosten van een maandbedrag werden netjes teruggestort.

    Opzich dus prima afgelopen al heb ik daarna niets meer van ze gehoord, geen afhandeling of enquete oid. Vreemd hoe ze aan de 8.4 score van hun eigen klanten komen dus?



    Sterke punten
    Contract tekenen ging snel

    Mijn leaseplan portaal

    Samenwerking met ANWB

    Zwakke punten
    Een aantal mensen die de telefoon opnemen zijn hier echt totaal niet voor geschikt en hebben geen idee waar ze over praten.

    Communcatie vanuit hun is slecht, gaat langs elkaar heen en duurt veel te lang.

    Louche

    LeasePlan: Behandelen klanten hetzelfde als dat louche autoverhuurbedrijven dat in het buitenland doen.



    Ben al een jaar of acht klant van LeasePlan. Begin december liep mijn leasecontract van mijn Toyota af en werd er dus een afspraak gemaakt voor een wissel.

    Auto gecheckt, geen schades oid, nieuwe auto ontvangen. So far so good.



    2 maanden later krijg ik vanuit het niets ineens een factuur via mijn werkgever vanuit LeasePlan van €190,-. Na wat telefoontjes bleek het te gaan om een missende hoedenplank. Mij van geen schuld bewust zijnde de schuur in gedoken en inderdaad: daar lag nog een hoedenplank. Ivm de kinderwagen had ik die er tijden terug al uitgehaald. Maar goed, geen probleem dacht ik: hij is er nog, ik rij wel naar Almere toe- lever hem in, eind goed al goed.



    En daar begint het “louche” van het verhaal. Na wat mailtjes (vanuit een algemene mailbox en dus niet door een specifiek persoon ondertekend) word er kort en bondig gezegd dat ik dikke vette pech heb. “Wij zijn het grote LeasePlan en jij een nietige particulier, dus je stikt er maar lekker in”.



    Ondanks het feit dat ik de twee maanden vóór de rekening van €190,- geen belletje, mailtje of wat dan ook heb ontvangen (ik was me van geen kwaad bewust) hebben ze er schijt aan en moet ik gewoon betalen. Punt. Geen enkele toenadering, vorm van gesprek of wat dan ook.

    Deze gang van zaken doet me erg denken aan het huren van een auto bij een shabby autohandelaar tijdens je vakantie. Je weet dat je genaaid wordt maar je kan er niks aan doen.



    Natuurlijk vind ik die €190,- zuur, maar het totale gebrek aan respect en welwillendheid om een klant tegemoet te komen vind ik echt stuitend en frustrerend.



    Kortom; heb je de keuze als particulier of zakelijk rijder: ga het deurtje van LeasePlan voorbij, er zijn zat anderen die (hopelijk) wél betrouwbaar zijn.

    Zwakke punten
    Totaal niet oplossings- of klantgericht. “Wij zijn groot en jij bent klein, dus je stikt er maar in.”

    Grootste schande van de wereld

    Waardeloze bende. Betalen creditnota's niet.

    Alleen maar leugens en beloften die niet worden nagekomen.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Onkundig telefoon personeel. Slechte service en niet eerlijk

    Niet service gericht

    Weigeren de laatste onderhoudsbeurt binnen het contract uit te voeren, omdat het contract bijna ten einde liep en in hun beleving de kosten te hoog waren. Alleen de APK en wat kleine dingen mochten worden uitgevoerd. De auto op vrijdagmiddag om half 5 inleveren, omdat dit in het weekend niet kan en dan een meerprijs rekenen omdat je de auto 3 dagen (incl. de vrijdag) voor het einde contract inlevert. Hoe zielig. En dan de afrekening. O.a. een kennelijk onacceptabele schade die ik zelf niet heb veroorzaakt of heb gezien in rekening brengen (die nooit wordt gefikst) en dan maar te zwijgen over de afrekening. Nooit meer Leaseplan! Hun verdienmodel is wel duidelijk.

    Sterke punten
    Kan er even geen bedenken.

    Zwakke punten
    Zuinige service, zelfs geen ruimte voor het vervangen van ruiterwisserbladen. Over veiligheid gesproken. Niks geen flexibiliteit.

    inleveren

    Bijna 4 jaar geleden auto opgehaald bij de dealer zonder problemen. in de jaren schade gehad buiten mijn schuld en lease plan deed daar helemaal niet moeilijk over.\\r\\nApril 2021 loop het contract af en wil eigenlijk weten of lease plan zelf contact met mij opneem voor bijvoorbeeld een aanbieding voor een andere auto en een nieuw contract.\\r\\nDus toevallig hier terecht gekomen, en wat ben ik geschrokken na het lezen van al de opmerkingen over leas plan. ik wordt al bang voor april

    Sterke punten
    Tot heden goede service. en hoop dat ik bericht krijg voor een andere ( nieuwe ) auto te kunnen uitzoeken

    Zwakke punten
    Niet terecht bij de originele dealer ( waar ik ook de auto heb opgehaald ) voor een beurt.

    Pas op met Leaseplan

    Leasewagen van Lease plan vorige maand ingeleverd, 175k km en 5 jaar in gereden. Wagen zag er werkelijk keurig. LeasePlan dacht daar heel anders over, en heet alle gebruiksporen in rekening gebracht.

    Leuke verrassing van Euro 500,-

    Gedurende de Lease periode heel veel gezeur gehad, over onderhoud, banden wissels en over de APK.

    Ik wist niet dat service zo slecht kon zijn. Ik ben nu gelukkig van LeasePlan af en wil iedereen voor deze club waarschuwen.

    Sterke punten
    Geen, tov van andere leasemaatschappijen.

    Zwakke punten
    Communicatie, verkeerd verdienmodel, slechte service, de klant komt achteraan in de rij, niet willen luisteren etc, etc.

    Auto inleveren, hoofdprijs betalen

    private-lease auto ingeleverd, afrekenen is een verrassing, bij elkaar 20% van de nieuwwaarde van de auto... kilometers over 5 jaar teruggerekend, terwijl in het contract staat - ter zogenaamde bescherming van de klant - dat ze het per jaar her-evalueren. Verder allerlei schades gevonden, zelfs een schade die gerepareerd was. Ze zijn erger als boeven. Het is pure diefstal. De positieve recensies hier zijn van handlangers van lp zelf.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    alles

    Onredelijke kosten achteraf

    Wat een droevige service. Ford Fiesta geleased via Anwb leaseplan voor 2 jaar (30k km per jaar). Uiteindelijk maar 52k gereden van de 60. Auto zag er nog heel goed uit, enkel wat krasjes op de velgen. Na de inspectie bleek dat er ook 2 miniscule deukjes in zaten die enkel in het zonlicht te zien waren. De inspecteur (niet van leaseplan) zei dat dit allemaal wel binnen de gebruiksschade zou vallen. Als je kijkt naar de inspectievoorwaarden (foto's) van leaseplan dan zou dit inderdaad zo moeten zijn maar kreeg een mooie rekening van 250 euro waarbij ze me letterlijk voor ieder element laten betalen. Redelijk belachelijk als je 10000 euro betaald om 2 jaar in een fiesta te rijden waarbij er 7000 minder op de teller staat bij inlevering en alle schades binnen hun eigen norm zouden moeten vallen. Als ik alle reviews zo lees zal ook ik hier wel niet onderuit komen. Achja zo zijn ze 100en klanten kwijt wat ze alleen maar meer zal kosten.

    Sterke punten
    Contractafhandeling om me als klant binnen te krijgen en website waren ok

    Zwakke punten
    Slechte service achteraf

    onbetrouwbaar/oplichters

    1 ster is eigenlijk al te veel.



    Auto 4 dagen eerder ingeleverd dan de oorspronkelijke datum, oorspronkelijke datum waren we op vakantie.

    Auto ingeleverd bij de dealer, waarschijnlijk auto pas veel later opgehaald door leaseplan.

    Maar wat gebeurd er gewoon, is eigenlijk niet te geloven. Omdat we de auto 4 dagen te vroeg hebben ingeleverd moet we nog 24 euro boete betalen.

    Nu gaat het mij niet om die 24 euro, maar dat zo een organisatie met deze praktijken geld wilt verdienen omdat je op tijd de auto inlevert. Geen maanden eerder!!!



    Dan het volgende ook nog.

    Krijg ineens een mail dat er 300 euro eigen risico moet worden betaald.

    Klein krasje op de portier, nog geen cm lang, is te diep.

    gewoon op te lossen met een lakstift.

    Maar oké volgens de voorwaarde 150 euro eigen risico.



    Er zat een klein deukje in het achterscherm, zat er ook in. volgens de voorwaarde geen eigen risico voor dit deukje. Maar tot mijn verbazing in het zelfde achterscherm, nog een deuk en een kras. Bij inlevering zat er 1 deukje en niet nog een deuk en kras.



    Contact met Leasplan gehad en dit aangeven, maar helaas voorwaarde is voorwaarde.

    Nu begrijp ik de voorwaarde en sta ik achter maar om dan extra schade te maken zo extra eigen risico te innen is gewoon criminaliteit.



    Auto had 34000 km op de teller en 4 jaar oud.

    Ga je over je km bundel heen dan moet je bij betalen. Echter zit je onder je bundel is er geen compensatie, nee gewoon extra schade maken om geld te innen.







    Ik heb via ANWB private lease de auto geleast. ANWB moet met Leasplan stoppen, met zo een organisatie moet je als ANWB niet willen samenwerken.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    niet klantvriendelijk

    auto inleveren

    Heb mijn audi a5 ingeleverd na 2 jaar contract toen een andere auto besteld ok nu komt dan er is een nieuwe auto geleverd en die namen mijn oude auto mee terug foto's genomen en alles geen schade wat blijkt nu ik krijg een rekening van lease plan of ik even een schade wilt betalen dus een deuk met een kras heel raar zat er dus niet heb hier bewijs van en er zijn ook foto's genomen van de garage die de auto heeft mee genomen maar lease plan zij dat het niet rechts geldig was heel raar allemaal o ja er kwam ook nog het verhaal dat er vlekken op het dak zaten van vogel poep en dat het de lak heeft aangetast ga minimaal 2 keer per week door de wasstraat dus ik zie dit als gebruiker sporren maar lease plan niet natuurlijk ben hier ziek van als je er dan wat van zegt is het allemaal niet waar volgens hen zo komt het dus over op mij wat kan ik nog doen iemand advies kan ik de bijstand verzekering op zetten vind dit echt kansloos

    Sterke punten
    Mooie verhalen

    Zwakke punten
    achter af wordt je slecht geholpen wordt ook niet naar een oplossing gezocht

    wat een klote bedrijf

    wat een klote maatschappij, smeren je met goedkope verkooptrucks een auto aan en eenmaal getekend is het voorbij met de vriendelijkheid. Nu auto moeten inleveren omdat je in coronatijd 2 termijnen achterloopt met al het gezeik van dien. Denken niet mee, willen geen kant meerdere voostellen gedaan en geaccepteerd...als je nu dan 1 termijn overmaakt da gaan we iets regelen voor het andere termijn...na betaling maken ze je gewoon voor leugenaar uit MAARRR als je nu 1 termijn betaald dan kunnen we wel blablabla...wat een kutbedrijf. NOOIT MEER


Bezoek LeasePlan

Schrijf je eigen review