Waarom kiezen voor LeasePlan? Ondernemers van nu hebben behoefte aan snelheid en flexibiliteit. Ze moeten zich bezighouden met wat écht telt, de zaak. Dat snappen we heel goed. LeasePlanDirect is er speciaal voor de ondernemer, eenmanszaak of MKB. U regelt direct alles online. We vragen namelijk liever niet teveel van uw tijd. We zorgen wel dat u zo snel mogelijk zorgeloos rijdt in een leaseauto die het beste past bij uw wensen, tegen de allerscherpste prijs. Meer dan een auto alleen Als berijder van de auto bent u bij LeasePlanDirect.nl verzekerd van een compleet en duidelijk pakket aan diensten. Het is niet alleen een auto, maar het is ook de bijbehorende service zoals onderhoud of reparatie. De dienstverlening van LeasePlanDirect.nl is volledig afgestemd op ondernemers die gewend zijn snel en efficiënt te werken met korte lijnen. Onze klanten geven ons niet zomaar een 8.4 in ons jaarlijks klanttevredenheidsheidsonderzoek.

Over LeasePlan

LeasePlan maakt leasen een stuk eenvoudiger. Autorijden zonder de zorgen van een auto. Dat geldt voor zowel zakelijk leasen als priv leasen. Bij LeasePlan weet je precies waar je aan toe bent. Dus geen verrassingen achteraf. LeasePlan hanteert heldere afspraken en voorwaarden. Deze staan concreet en eenvoudig opgeschreven. LeasePlan werkt op een verantwoordelijke en duurzame manier, voor mens en milieu. GreenPlan is een mondiaal initiatief van LeasePlan en hiermee helpt LeasePlan bedrijven en leaserijders bij te dragen aan een beter leefklimaat. GreenPlan reduceert CO2-uitstoot en belast het milieu minder. Bijvoorbeeld door je autoregeling duurzaam op te stellen. GreenPlan draagt tevens bij aan de eigen groene doelstellingen van LeasePlan zelf. Het hoofdkantoor van LeasePlan ligt bijvoorbeeld direct aan het NS station Almere Centrum. Op deze manier worden medewerkers van LeasePlan gestimuleerd om het openbaar vervoer te gebruiken.


Mijn LeasePlan

Als je zorgeloos in een leaseauto wil rijden, ben je bij LeasePlan op het juiste adres. Met Mijn LeasePlan regel je administratieve zaken en maak je een afspraak voor bandenwissel, onderhoud of reparatie. Mijn LeasePlan is d plek op de website waar je de mogelijkheid hebt om de autogegevens in te zien en nog veel andere zaken kan regelen voor je leaseauto. LeasePlan heeft ook een app. De LeasePlan is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android apparaten. Je kunt de app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Playstore. De app is handig voor onderweg. Op deze manier kun je met de app bijvoorbeeld direct een schade melden of een onderhoudsafspraak inplannen. Als je de app koppelt aan je account van Mijn LeasePlan, dan heb je alle autogegevens op je smartphone of tablet! In Mijn LeasePlan vind je tevens belangrijke documenten, zoals het kentekenbewijs, Europees schadeformulier en groene kaart. Met Mijn LeasePlan en de LeasePlan App: - Maakt u een afspraak voor onderhoud, APK of bandenwissel - Vraagt u documenten als tankpas en schadeformulier aan - Bekijkt u de tank- en onderhoudshistorie - Meldt u schade - Declareert u kosten - Meldt u uw leaseauto af


Contact LeasePlan

Heb je nog vragen? Bijvoorbeeld over schade, onderhoud of APK, parkeervergunning of tankpas? Lees dan de antwoorden op de meest gestelde vragen op de website van LeasePlan of neem telefonisch contact op tijdens kantooruren, via het telefoonnummer 036 527 27 27. Je hebt tevens de mogelijkheid om het contactformulier in te vullen en je vragen te stellen. Er wordt vervolgens contact met je opgenomen.


LeasePlan Reviews

  Een moloch van een leasemaatschappij

  Wat is leaseplan een verschrikkelijk bedrijf om je auto bij te leasen. Lease al 20 maanden een auto die mij ernstige rugklachten bezorgd, maar Leaseplan is geenszins van plan mij aan een andere auto te helpen. Elke "oplossing" die leaseplan aandraagt gaat gepaart met bakken vol geld, contract afkopen, auto laten overkopen door een dealer, het verkorten van de looptijd. Een andere stoel laten plaatsen mag wel, maar je voelt hem al aankomen, maar of uit eigen zak betalen of het leasebedrag gaat omhoog. Op de vraag of de auto omgeruild kon worden, tegen een kleine meerprijs in het leasebedrag, voor een auto die mij geen rugklachten bezorgd (Peugeot 208) kreeg ik te horen: Dat kan wel, maar dan moet het andere contract eerst worden afgekocht. Dus niet het contract aanpassen maar een totaal nieuw contract opstellen 0,0 inlevingsvermogen bij wie je ook aanklopt met je problemen Het woord "coulance" kennen ze daar niet. Regels zijn in beton gegoten en daar wordt niet van af geweken.

  Sterke punten
  Klanten geld uit de zakken kloppen. Stug de regels hanteren en 0,0 inlevingsvermogen hebben. Klanten aan het lijntje houden, soms letterlijk.

  Zwakke punten
  De sterke punten zijn tevens de zwakke punten

  Redelijk tevreden

  Mei 2018 kregen wij onze Nissan Micra via de ANWB. Het bestellen ging heel vlot. Vlak na het bestellen kreeg ik een belletje dat de bestelde kleur niet leverbaar was op korte termijn. Of ik daarop wou wachten of voor een paar euro in de maand een duurdere kleur. Dat laatste vond ik prima, netjes geregeld. De levertijd was nog 3 weken korter dan eerder aangegeven dus dat was ook fijn. Ik had de auto voor 3 jaar met 15.000 km p/j geleased. De auto beviel me prima en het onderhoud was in mijn leaseplan goed in te plannen. Ik heb geen bijzonderheden gehad met de Nissan. Eind vorig jaar kregen we echter gezinsuitbreiding en het was voor mij allang duidelijk dat de Nissan veel te weinig ruimte had voor alle baby perikelen. Ik heb me toen verdiept in het eerder inleveren en ik schrok me een hoedje van alle negatieve recensies zoals hier. Ik heb gebeld en het verhaal uitgelegd. Ik weet niet wat voor troela ik aan de telefoon kreeg maar die wist me met duivels genoegen te vertellen dat ik de auto niet eerder in kon leveren en lekker kon doorbetalen. En als ik schade maakte terwijl ik niet in de auto reed moest ik ook betalen voegde ze er aan toe. Waar dat op sloeg snapte ze zelf ook niet en toen ik nog even doorvroeg kegelde ze de hoorn erop. Bizar dat zulke mensen het uithangbord van een bedrijf zijn. Ondertussen de rechtsbijstand maar even gebeld, die gaven aan eerst even met de ANWB te proberen. Hier hoorde ik dat het zeker mogelijk is om de auto eerder in te leveren. Opnieuw gebeld met leaseplan; ik kreeg een vriendelijke man aan de telefoon die me precies uitlegde hoe het werkte en een rekensom maakte hoe ik het het beste aan kon pakken. Kwam er op neer dat ik eigenlijk per direct moest stoppen met rijden en de auto 2 maanden later in moest leveren, dat was voor mij het voordeligst. Dit omdat de looptijd korter word en dus het aantal gereden kilometers ook. Zo voorkwam ik dat ik in een hogere km klasse kwam. Direct een inleverafspraak gemaakt en bevestigd. Toen ik later nog een vraag had kreeg ik weer iemand anders aan de lijn die er niets van snapte en me terug zou mailen. Dat is niet gebeurd waarna ik zelf een mail gestuurd heb. Hierna volgde een mailconversatie waar geen touw aan vast te knopen viel. Wel werd duidelijk dat de man die mij eerder hielp niet meer bij leaseplan werkte. Uiteindelijk heb ik de auto ingeleverd en met angst en beven geacht op de eventuele afrekeningen. Ik had 1 niet acceptabele schade volgens de lijst op de achterbumper. De afrekening kwam en deze meldde ook alleen deze schade; €150,-. De teveel betaalde kosten van een maandbedrag werden netjes teruggestort. Opzich dus prima afgelopen al heb ik daarna niets meer van ze gehoord, geen afhandeling of enquete oid. Vreemd hoe ze aan de 8.4 score van hun eigen klanten komen dus?

  Sterke punten
  Contract tekenen ging snel Mijn leaseplan portaal Samenwerking met ANWB

  Zwakke punten
  Een aantal mensen die de telefoon opnemen zijn hier echt totaal niet voor geschikt en hebben geen idee waar ze over praten. Communcatie vanuit hun is slecht, gaat langs elkaar heen en duurt veel te lang.

  Louche

  LeasePlan: Behandelen klanten hetzelfde als dat louche autoverhuurbedrijven dat in het buitenland doen. Ben al een jaar of acht klant van LeasePlan. Begin december liep mijn leasecontract van mijn Toyota af en werd er dus een afspraak gemaakt voor een wissel. Auto gecheckt, geen schades oid, nieuwe auto ontvangen. So far so good. 2 maanden later krijg ik vanuit het niets ineens een factuur via mijn werkgever vanuit LeasePlan van €190,-. Na wat telefoontjes bleek het te gaan om een missende hoedenplank. Mij van geen schuld bewust zijnde de schuur in gedoken en inderdaad: daar lag nog een hoedenplank. Ivm de kinderwagen had ik die er tijden terug al uitgehaald. Maar goed, geen probleem dacht ik: hij is er nog, ik rij wel naar Almere toe- lever hem in, eind goed al goed. En daar begint het “louche” van het verhaal. Na wat mailtjes (vanuit een algemene mailbox en dus niet door een specifiek persoon ondertekend) word er kort en bondig gezegd dat ik dikke vette pech heb. “Wij zijn het grote LeasePlan en jij een nietige particulier, dus je stikt er maar lekker in”. Ondanks het feit dat ik de twee maanden vóór de rekening van €190,- geen belletje, mailtje of wat dan ook heb ontvangen (ik was me van geen kwaad bewust) hebben ze er schijt aan en moet ik gewoon betalen. Punt. Geen enkele toenadering, vorm van gesprek of wat dan ook. Deze gang van zaken doet me erg denken aan het huren van een auto bij een shabby autohandelaar tijdens je vakantie. Je weet dat je genaaid wordt maar je kan er niks aan doen. Natuurlijk vind ik die €190,- zuur, maar het totale gebrek aan respect en welwillendheid om een klant tegemoet te komen vind ik echt stuitend en frustrerend. Kortom; heb je de keuze als particulier of zakelijk rijder: ga het deurtje van LeasePlan voorbij, er zijn zat anderen die (hopelijk) wél betrouwbaar zijn.

  Zwakke punten
  Totaal niet oplossings- of klantgericht. “Wij zijn groot en jij bent klein, dus je stikt er maar in.”

  Grootste schande van de wereld

  Waardeloze bende. Betalen creditnota's niet. Alleen maar leugens en beloften die niet worden nagekomen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onkundig telefoon personeel. Slechte service en niet eerlijk

  Niet service gericht

  Weigeren de laatste onderhoudsbeurt binnen het contract uit te voeren, omdat het contract bijna ten einde liep en in hun beleving de kosten te hoog waren. Alleen de APK en wat kleine dingen mochten worden uitgevoerd. De auto op vrijdagmiddag om half 5 inleveren, omdat dit in het weekend niet kan en dan een meerprijs rekenen omdat je de auto 3 dagen (incl. de vrijdag) voor het einde contract inlevert. Hoe zielig. En dan de afrekening. O.a. een kennelijk onacceptabele schade die ik zelf niet heb veroorzaakt of heb gezien in rekening brengen (die nooit wordt gefikst) en dan maar te zwijgen over de afrekening. Nooit meer Leaseplan! Hun verdienmodel is wel duidelijk.

  Sterke punten
  Kan er even geen bedenken.

  Zwakke punten
  Zuinige service, zelfs geen ruimte voor het vervangen van ruiterwisserbladen. Over veiligheid gesproken. Niks geen flexibiliteit.

  inleveren

  Bijna 4 jaar geleden auto opgehaald bij de dealer zonder problemen. in de jaren schade gehad buiten mijn schuld en lease plan deed daar helemaal niet moeilijk over.\\r\\nApril 2021 loop het contract af en wil eigenlijk weten of lease plan zelf contact met mij opneem voor bijvoorbeeld een aanbieding voor een andere auto en een nieuw contract.\\r\\nDus toevallig hier terecht gekomen, en wat ben ik geschrokken na het lezen van al de opmerkingen over leas plan. ik wordt al bang voor april

  Sterke punten
  Tot heden goede service. en hoop dat ik bericht krijg voor een andere ( nieuwe ) auto te kunnen uitzoeken

  Zwakke punten
  Niet terecht bij de originele dealer ( waar ik ook de auto heb opgehaald ) voor een beurt.

  Pas op met Leaseplan

  Leasewagen van Lease plan vorige maand ingeleverd, 175k km en 5 jaar in gereden. Wagen zag er werkelijk keurig. LeasePlan dacht daar heel anders over, en heet alle gebruiksporen in rekening gebracht. Leuke verrassing van Euro 500,- Gedurende de Lease periode heel veel gezeur gehad, over onderhoud, banden wissels en over de APK. Ik wist niet dat service zo slecht kon zijn. Ik ben nu gelukkig van LeasePlan af en wil iedereen voor deze club waarschuwen.

  Sterke punten
  Geen, tov van andere leasemaatschappijen.

  Zwakke punten
  Communicatie, verkeerd verdienmodel, slechte service, de klant komt achteraan in de rij, niet willen luisteren etc, etc.

  Auto inleveren, hoofdprijs betalen

  private-lease auto ingeleverd, afrekenen is een verrassing, bij elkaar 20% van de nieuwwaarde van de auto... kilometers over 5 jaar teruggerekend, terwijl in het contract staat - ter zogenaamde bescherming van de klant - dat ze het per jaar her-evalueren. Verder allerlei schades gevonden, zelfs een schade die gerepareerd was. Ze zijn erger als boeven. Het is pure diefstal. De positieve recensies hier zijn van handlangers van lp zelf.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  alles

  Onredelijke kosten achteraf

  Wat een droevige service. Ford Fiesta geleased via Anwb leaseplan voor 2 jaar (30k km per jaar). Uiteindelijk maar 52k gereden van de 60. Auto zag er nog heel goed uit, enkel wat krasjes op de velgen. Na de inspectie bleek dat er ook 2 miniscule deukjes in zaten die enkel in het zonlicht te zien waren. De inspecteur (niet van leaseplan) zei dat dit allemaal wel binnen de gebruiksschade zou vallen. Als je kijkt naar de inspectievoorwaarden (foto's) van leaseplan dan zou dit inderdaad zo moeten zijn maar kreeg een mooie rekening van 250 euro waarbij ze me letterlijk voor ieder element laten betalen. Redelijk belachelijk als je 10000 euro betaald om 2 jaar in een fiesta te rijden waarbij er 7000 minder op de teller staat bij inlevering en alle schades binnen hun eigen norm zouden moeten vallen. Als ik alle reviews zo lees zal ook ik hier wel niet onderuit komen. Achja zo zijn ze 100en klanten kwijt wat ze alleen maar meer zal kosten.

  Sterke punten
  Contractafhandeling om me als klant binnen te krijgen en website waren ok

  Zwakke punten
  Slechte service achteraf

  onbetrouwbaar/oplichters

  1 ster is eigenlijk al te veel. Auto 4 dagen eerder ingeleverd dan de oorspronkelijke datum, oorspronkelijke datum waren we op vakantie. Auto ingeleverd bij de dealer, waarschijnlijk auto pas veel later opgehaald door leaseplan. Maar wat gebeurd er gewoon, is eigenlijk niet te geloven. Omdat we de auto 4 dagen te vroeg hebben ingeleverd moet we nog 24 euro boete betalen. Nu gaat het mij niet om die 24 euro, maar dat zo een organisatie met deze praktijken geld wilt verdienen omdat je op tijd de auto inlevert. Geen maanden eerder!!! Dan het volgende ook nog. Krijg ineens een mail dat er 300 euro eigen risico moet worden betaald. Klein krasje op de portier, nog geen cm lang, is te diep. gewoon op te lossen met een lakstift. Maar oké volgens de voorwaarde 150 euro eigen risico. Er zat een klein deukje in het achterscherm, zat er ook in. volgens de voorwaarde geen eigen risico voor dit deukje. Maar tot mijn verbazing in het zelfde achterscherm, nog een deuk en een kras. Bij inlevering zat er 1 deukje en niet nog een deuk en kras. Contact met Leasplan gehad en dit aangeven, maar helaas voorwaarde is voorwaarde. Nu begrijp ik de voorwaarde en sta ik achter maar om dan extra schade te maken zo extra eigen risico te innen is gewoon criminaliteit. Auto had 34000 km op de teller en 4 jaar oud. Ga je over je km bundel heen dan moet je bij betalen. Echter zit je onder je bundel is er geen compensatie, nee gewoon extra schade maken om geld te innen. Ik heb via ANWB private lease de auto geleast. ANWB moet met Leasplan stoppen, met zo een organisatie moet je als ANWB niet willen samenwerken.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  niet klantvriendelijk

  auto inleveren

  Heb mijn audi a5 ingeleverd na 2 jaar contract toen een andere auto besteld ok nu komt dan er is een nieuwe auto geleverd en die namen mijn oude auto mee terug foto's genomen en alles geen schade wat blijkt nu ik krijg een rekening van lease plan of ik even een schade wilt betalen dus een deuk met een kras heel raar zat er dus niet heb hier bewijs van en er zijn ook foto's genomen van de garage die de auto heeft mee genomen maar lease plan zij dat het niet rechts geldig was heel raar allemaal o ja er kwam ook nog het verhaal dat er vlekken op het dak zaten van vogel poep en dat het de lak heeft aangetast ga minimaal 2 keer per week door de wasstraat dus ik zie dit als gebruiker sporren maar lease plan niet natuurlijk ben hier ziek van als je er dan wat van zegt is het allemaal niet waar volgens hen zo komt het dus over op mij wat kan ik nog doen iemand advies kan ik de bijstand verzekering op zetten vind dit echt kansloos

  Sterke punten
  Mooie verhalen

  Zwakke punten
  achter af wordt je slecht geholpen wordt ook niet naar een oplossing gezocht

  wat een klote bedrijf

  wat een klote maatschappij, smeren je met goedkope verkooptrucks een auto aan en eenmaal getekend is het voorbij met de vriendelijkheid. Nu auto moeten inleveren omdat je in coronatijd 2 termijnen achterloopt met al het gezeik van dien. Denken niet mee, willen geen kant meerdere voostellen gedaan en geaccepteerd...als je nu dan 1 termijn overmaakt da gaan we iets regelen voor het andere termijn...na betaling maken ze je gewoon voor leugenaar uit MAARRR als je nu 1 termijn betaald dan kunnen we wel blablabla...wat een kutbedrijf. NOOIT MEER

  Niet heel teveden

  Via de anwb een auto leasen omdat je dan denkt dat het betrouwbaar is. Helaas, nooit meer bij Leaseplan. Begin fase gaat alles prima, snelle levering en de auto is niks mis mee. Kwa communicatie bar slecht en bij inlevering allerlei extra kosten waarover nooit gesproken is. Ook iedere kleine schade die volgens de voorwaarde gezien wordt als ‘gebruiksschade’ wordt in rekening gebracht waardoor je uiteindelijk een onwijs hoog bedrag moet betalen. Verhaal halen werkt ook niet. Overgestapt naar een andere maatschappij.

  LeasePlan = SlechtPlan!

  Vrijdag 24 april via de ANWB een aanvraag gedaan voor privé lease van een Mazda MX-5. Oorspronkelijke prijs was €449 maar na het kiezen van meer kilometers en een andere kleur zou dit €489 worden. Redelijk snel een geautomatiseerde reactie ontvangen van LeasePlan met verzoek tot het verstrekken van benodigde gegevens. Zaterdag 25 april: De gevraagde gegevens verstuurd en wederom redelijk snel een geautomatiseerde ontvangstbevestiging ontvangen. Tot dusver een goede indruk van de snelle afhandeling! Dinsdag 28 april: Bevestiging ontvangen dat ik de Mazda kan leasen en een verzoek tot het plaatsen van een handtekening en het betalen van 1 eurocent voor de machtiging van de incasso. Woensdag 29 april: Bevestiging ontvangen van ondertekening en betaling. Zelf even naar de plaatselijke Mazda dealer geweest om even te dubbelchecken of ik met mijn lengte wel in de MX-5 pas. Geen probleem. Volgens de ANWB website zou LeasePlan de auto bestellen "bij een dealer in of dicht bij jouw woonplaats." Plaatselijke dealer gaf wel aan het vreemd te vinden dat ik deze auto kan leasen omdat 'ie niet meer geleverd mag worden i.v.m. problemen met de uitstoot o.i.d. Mail gestuurd naar LeasePlan om opheldering en met het verzoek gebruik te maken van de op hun website vermelde mogelijkheid af te zien van de twee weken bedenktijd. Kort daarop weer een standaard mail van LeasePlan, zonder antwoord op mijn vragen maar wel met de vermelding van het ingaan van de twee weken wachttijd. Donderdag 30 april: Standaard mailtje van LeasePlan dat de Mazda, na de bedenktijd, besteld zal worden bij Freeroad Almere. Almere ligt meer dan 100 kilometer van mijn woonplaats, in tegenstelling tot Mazda Kooij, letterlijk nog geen 100 METER bij mij vandaan! Verder geen antwoord op mijn vragen. Kort daarop belde de lokale dealer me om te bevestigen dat het door mij bestelde model inderdaad echt niet meer geleverd kan worden. Zelf contact gezocht met Freeroad Almere, welke ook meende dat dit model niet meer leverbaar is. Zou het navragen en me terug bellen. Vrijdag 1 mei: Dealer in Almere belde terug met dezelfde bevestiging dat mijn gewenste model niet meer te leveren is. Zou contact op gaan nemen met LeasePlan om tot een oplossing te komen. Gaf al eerlijk aan dat het misschien wel iets duurder zou kunnen worden om het model te leasen dat nog WEL geleverd mag worden. Woensdag 13 mei: Freeroad Almere belt me om te melden dat er eindelijk contact is geweest met LeasePlan. LeasePlan gaat nog deze week contact met me opnemen om uitsluitsel te geven. Een paar uur later weer een geautomatiseerde mail dat mijn 2 weken bedenktijd om zijn maar dat ze me nog een week extra geven i.v.m. Corona (wat tegenwoordig blijkbaar een excuus voor alles is) en daarna zouden ze mijn auto zeker gaan bestellen! Maandag 18 mei: Zelf contact opgenomen met Freeroad Almere om te laten weten dat ik, buiten de geautomatiseerde e-mail, nog niets heb gehoord van LeasePlan. Altijd vriendelijke en behulpzame Sander was hierdoor lichtelijk geïrriteerd en zou WEER contact op gaan nemen met LeasePlan omdat hij ze al lang een voorstel had gedaan voor het leasen van het WEL leverbare model. Dinsdag 19 mei: Eindelijk telefonisch persoonlijk contact met LeasePlan. Aanbod gekregen om het WEL leverbare model (de GT-M) te leasen voor 50 euro extra. Totaal bedrag zou daarmee op €539 per maand gaan komen. Telefonisch aangegeven daarmee akkoord te gaan. Nog dezelfde dag weer een nieuw contract per mail ontvangen, weer online getekend en kort daarop weer exact dezelfde standaard mail als ruim 3 weken geleden dat er nu 2 weken bedenktijd in gaan. Me realiserend dat ik daarna waarschijnlijk ook weer die week extra ga krijgen en dan al anderhalve maand verder ben voordat de auto zelfs maar besteld gaat worden ben ik eens op internet gaan zoeken of ik de enige ben met dit soort ervaringen en kwam toen op deze website terecht. Mezelf eerst voor mijn kop geslagen dat ik dit hele traject niet direct begonnen ben met een zoekactie op DuckDuckGo en daarna LeasePlan laten weten dat ik GRAAG gebruik maak van de bedenktijd en dat ze de Mazda ergens kunnen gaan stoppen waar de zon niet schijnt. Ik ga nu exact dezelfde auto gewoon bij de dealer om de hoek leasen, direct vanuit de showroom, voor nog een paar tientjes meer, maar met direct persoonlijk contact, duidelijk en direct antwoord op mijn vragen en een geweldige service direct in mijn eigen woonplaats! Waarschijnlijk rij ik over een paar weken al vrolijk rond in mijn MX-5 terwijl mijn bedenktijd bij LeasePlan hoogstwaarschijnlijk gewoon nog door loopt. Gelukkig heb ik een prima rechtsbijstandverzekering en ben ik al goed voorgelicht over mijn positie in deze situatie. Adios LeasePlan, het gaat jullie goed! Tenslotte wil ik bij deze, misschien niet van toepassing maar toch wel belangrijk, even alle lof uitspreken voor Freeroad Almere en dan met name voor Sander voor de inzet om te proberen dit tot een goed eind te brengen. Sander heeft duidelijk laten zien dat het nog WEL mogelijk is gewoon goed en persoonlijk contact te hebben en te luisteren naar de vragen van een consument! [Aanvulling] Woensdag 20 mei: Na wederom de tussenkomst van Sander Greve van Freeroad Almere heeft LeasePlan eindelijk persoonlijk (telefonisch) contact met me opgenomen. Ik heb mijn frustraties geuit over de gang van zaken en de nieuwe 2 weken wachttijd (waarschijnlijk 3) en de medewerker bood zijn excuses aan en zei dat ze dat soort automatische meldingen niet eenvoudig uit konden zetten maar dat mijn vernieuwde contract niet weer opnieuw de wachttijd hoeft te doorlopen. Het duurde allemaal wat langer omdat het model wat ik uiteindelijk kon gaan leasen officieel niet in hun assortiment zit, dus er moest nog het een en ander berekend worden. Een paar uur later belde Sander weer op om te melden dat de Mazda door LeasePlan besteld is en dat deze geleverd kan worden op een kortere termijn dan ik in de eerste plaatst al verwacht had. Al met al dus weer een hele dikke pluim voor Sander van Freeroad, maar ook mijn complimenten voor LeasePlan om het niet zomaar te laten varen maar het na enig aandringen toch snel en persoonlijk af te handelen. Ik heb er weer wat vertrouwen in!

  Sterke punten
  Snelle (geautomatiseerde) reacties via de mail. Na enig aandringen bereid de regeltjes wat aan te passen om toch iets te kunnen leveren.

  Zwakke punten
  Totaal geen persoonlijke reacties. Onjuiste informatie. Eenzijdig aanpassen van regeltjes. Ongeïnteresseerd.

  slecht en onrieel

  Onterechte rekening over wat hun als schade opmerkte , het inleverpunt deelde mij al mede , lease geen nieuwe auto krijg je een rekening van €150,- . en jawel hoor dikke 2 maanden later, en de 3000 km wat we te weinig gereden hadden niet verrekend die zijn we gewoon kwijt. inleverpunt zei van er is echt helemaal niks aan de auto, geen krasje of deukje en vlekje geen steenslag , nieuwstaat, alleen onder op het bochtje van de voorspoiler wat naar de afdekplaat onder de motor loopt zat een deukje van 0.5 cm, en hier gaan ze nu problemen om maken. echt een trieste zaak en dat vond het inleverpunt ook al, maar ze hadden ons gewaarschuwd. Nooit meer leaseplan !!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onrieel

  Telleurstellingen Ten Top bij Lease Plan

  Via ANWB mijn lease auto bestelt via Lease Plan Nederland. ANWB geeft toch een goede kwaliteit norm aan. Auto via Lease Plan bestelt. Auto kon niet geleverd worden via mijn dealer in mijn woonplaats maar via een de Nissan dealer in Arnhem. Auto bestelt via Lease Plan met trekhaak voor het plaatsen van een fietsdrager. Bij aflevering van de auto bleek er geen trekhaak op geplaatst te zijn. Volgens de dealer geen opdracht voor gekregen van Lease Plan. Bijzonder fijne en persoonlijke aflevering van de Nissan dealer Bochane in Arnhem. Meteen contact opgenomen met Lease Plan om de bestelde trekhaak alsnog geplaatst te krijgen. Naar maanden van telefonisch en e-mail contact geen resultaat of wel goedkeuring om de gevraagde trekhaak te plaatsen. Naar een aantal maanden en na herhaaldelijk e-mail contact uiteindelijk de goedkeuring om een offerte aan te vragen bij een officiële Nissan dealer. Offerte direct per mail verstuurd naar Lease Plan naar weken wachten op akkoord en na opnieuw een e-mail verzoek aan Lease Plan, een mailtje van Lease Plan dat ik de trekhaak eindelijk naar maanden kon laten plaatsen. Afspraak gemaakt met de Nissan dealer in mijn woonplaats en laten plaatsten. Naar maanden kreeg ik een rekening van de Nissan dealer met het verzoek deze direct te betalen, heb Lease Plan over deze factuur gebeld en Lease Plan zou het met de Nissan dealer correct afwikkelen en het bedrag zou bij mij maandelijks worden gefactureerd het vaste lease tarief. Ondertussen zie en hoor ik niets meer van Lease Plan over deze trekhaak maar wel steeds van de Nissan dealer dat de factuur nog steeds niet is betaald door Lease Plan aan de dealer en zij deze niet betaald zouden krijgen aangezien er geen goedkeuring voor het plaatsen was gegeven door Lease Plan. Een paar weken geleden kreeg ik in eens een factuur van Lease Plan met het verzoek 1299,00 euro te betalen voor het plaatsen van de trekhaak terwijl was afgesproken dit per maand in het lease bedrag a 20,00 euro zou worden opgenomen. Weer telefoontjes en e-mail berichten heen en weer waarbij lange wacht tijden aan de telefoon voor dat je geholpen wordt door een medewerker. Op eens een pak aan facturen van Lease Plan met verschillende berekeningen een credit factuur en nieuwe facturen met betrekking de trekhaak. Door de bomen het bos niet meer zien is hier zeker op zijn plaats. Op eens een afschrijving van een bedrag van onze rekening van Lease plan van 311,00 euro geantidateerd over de afgelopen maanden vanaf het begin van levering over het gebruik van deze trekhaak. Heb deze gestorneerd aangezien niemand mij van Lease Plan heeft gebeld geïnformeerd over deze factuur. Daarbij heb ik maanden geen gebruik van de trekhaak kunnen maken door de slechte afwikkeling van mijn opdracht door Lease Plan terwijl de trekhaak bij opdracht besteld was. Vandaag wederom telefonisch contact opgenomen met Lease Plan en wel met de afdeling Collection. Mijn verhaal gedaan aan een zeer starre en zeer onvriendelijke medewerker over de ongelooflijk slechte afhandeling en de gang van zaken bij Lease Plan en de gepresenteerde factuur. Volgens de medewerker had ik geen poot om op te staan en moest ik gewoon deze factuur betalen en anders maar een klacht indienen. Totaal geen inlevingsvermogen geen begrip m.b.t de afgelopen situaties geen enkele coulanceregeling niets van dat, maanden moeite moeten doen om de trekhaak geplaatst te krijgen, dan geen fatsoenlijke afhandeling en dan tegen een muur lopen van onbegrip en geen enkele vorm van klantvriendelijkheid. Wat een enorme desillusie over de feedback van Lease Plan, ik heb vandaag meteen een juridische actie ondernomen richting Lease Plan en heb mij voorgenomen dit verhaal breed uit te lichten in de media. Dat dit soort organisaties in 2020 überhaupt nog bestaan met deze ongelooflijke slechte procedurele werkwijzen en met totaal geen respect naar de gewenste vorm van klantvriendelijkheid.

  Sterke punten
  Samenwerking ANWB

  Zwakke punten
  Geen communicatie en slechte communicatie. Totaal geen inlevingsvermogen eingebruiker. Geen klantvriendelijkhied. Totaal geen oplossing gerichtheid en coulance regelingen.

  Diep teleurgesteld in de werkwijze van dit bedrijf.

  Lease geen auto bij Leaseplan als je niet achteraf met zeer hoge rekeningen geconfronteerd wil worden. Dit bedrijf verdient geld achteraf door meerdere keren het eigen risico's in rekening te brengen en indien je in bezwaar wilt gaan, omdat het bedrag onredelijk hoog is, is er geen gehoor. Prachtig verdienmodel Leaseplan! Diep teleurgesteld in de werkwijze van dit bedrijf. Onterecht hoge rekeningen vorderen en incasseren bij mensen die er hard voor werken en mensen achterlaten met de gevolgen. Nogmaals, ik ben ontzettend teleurgesteld in hoe er met mij is omgegaan en de werkwijze van dit bedrijf hierin.

  Lange levertijd en slechte service

  Eind december heb ik een nieuwe hyundai besteld bij leaseplan via de anwb. De levertijd hiervoor was 8-12 weken.. Na de 2 weken bedenktijd krijg ik de melding dat de verwachte levertijd in week 18 zou zij. Dit is al meer dan 6 weken langer dan de uiterlijke verwachte levertijd. Nu heb ik al een paar keer gebeld om te vragen of er al een update beschikbaar is. Ik kreeg te horen dat dit nog onveranderd is en de auto na alle waarschijnlijkheid begin mei gewoon wordt geleverd. Vorige week nogmaals gebeld. Aangezien ik een vitaal beroep heb en op dit moment nog dagelijks met de metro naar werk ga begin ik mij hier onveilig bij te voelen. Dus heb ik gemeld dat het van groot belang is dat de auto niet nog meer vertraging oploopt. Hier konden ze niets aan doen en annuleren zou hoge kosten met zich mee brengen. Ook wordt er niet meegedacht met alternatieve oplossingen zoals het wijzigen naar een auto met een minder lange levertijd of kosteloos annuleren behalve een voorloop auto via de anwb welke 2x zo duur is. Na aandringen gingen ze uitzoeken of de auto wel echt in week 20 geleverd wordt en ze zouden mij dan bellen mocht er iets gewijzigd zijn en dan de mogelijkheden bespreken. Vanochtend krijg ik doodleuk een mailtje dat de verwachte levertijd is aangepast naar week 22. Nu moet ik dus nog een maand langer mijn eigen veiligheid op het spel zetten door dag in dag uit in het openbaar vervoer te stappen en grote kans dat de auto ook niet in week 22. (23 weken na bestelling) wordt geleverd. Kan iemand mij vertellen wat mijn rechten hier in zijn? Van mij krijgt leaseplan nu al 2 sterren en dat nog voordat mijn auto is geleverd, voor de lange levertijd en slechte klantenservice. Dit kan nog omlaag of omhoog mocht er (g)een gepaste oplossing komen.

  Sterke punten
  Nog niet opgemerkt

  Zwakke punten
  Levertijd en service/empatisch vermogen

  Slechte dienstverlening

  Sinds augustus 19 private lease auto ingeleverd. Schade laten maken. Geprobeerd via Waarborgfonds is niet gelukt, te laat ingediend (hoorde ik vandaag 10 maart 20) Schade laten repareren aan achterbumper, vlak voor inleveren. Bij Schadenet namen ze paar krassen op zijkant ook gelijk mee. Mooi denk je dan. Wat blijkt, dit worden als 2 verschillende schades gezien en dus dubbel eigen risico van E 300. Hierover kreeg ik dus 9 maart 20 ineens een factuur voor eigen risico nog te betalen. Leaseplan had intern wat fout ingeboekt, werd gezegd. De schade van dit en van dat geboekt op weet ik veel..... Geloof maar niet dat Leaseplan je tegemoet komt. Niks, nada. De klant staat niet voorop bij Leaseplan. Ach! Dit kunnen ze uiteraard doen, macht regeert. Tenenkrommend slechte service en klantvriendelijkheid komt Leaseplan ten deel. Heel triest

  Zwakke punten
  Slechte service en niet klantvriendelijk

  Erg slechte service

  Buiten het feit dat je een uur naar een telefoonnummer aan het zoeken bent. Mag je met je schade of onderhoud niet naar de erkende dealer of herstel bedrijf naar keuze. (Waar je BVA altijd al komt). Daarnaast wordt je vaak niet goed of al te netjes geholpen.

  Sterke punten
  Niet gevonden

  Zwakke punten
  Zie boven genoemde opmerkingen

  Onvriendelijk en niet klantvriendelijk

  Afgelopen week de auto naar de "dealer" gebracht. Zelfs dat was al een uitdaging op zich. Als je een merk auto aanschaft verwacht je toch ook de service bij de merkdealer uit te laten voeren. Nee hoor!, bij leaseplan niet. Bij de oplichters van leaseplan mag je eerst inloggen op je "mijn leaseplan" omgeving. Hier kan je je postcode invoeren om de dichtstbijzijnde "dealer" te selecteren. Niet dus! Ik kom terecht bij een profile of een Bosch car service punt wat 4 x zo ver van mijn huis is als de echte merkdealer(deze zit echt om de hoek). Hierop bel ik naar de echte merkdealer om te vragen hoe dit zit. De uiterst behulpzame service adviseur meld mij ; Nee meneer, Uw auto heeft een service nummer en u moet via uw "mijn leaseplan" een aantal keren opnieuw inloggen of bellen met leaseplan als u echt bij ons de auto wilt brengen. Ik heb hierop 4 x opnieuw ingelogd op deze waardeloze "mijn leaseplan" site.,voordat ik eindelijk de "Echte dealer" kon selecteren. Gelukkig kon ik daar binnen 2 weken terecht en dus netjes een afspraakbevestiging ontvangen. s'morgens om 8 uur de auto bij de "echte dealer" gebracht. Om 16.00uur kon ik de auto weer ophalen.. Het mocht ook eerder als ik dat wilde. 16.00uur was voor mij prima. Aan het einde van de middag was ik bij de dealer om de auto op te halen. Dezelfde service adviseur kwam gelijk naar mij toe en begon uit te leggen wat er aan de auto gedaan was. Aangezien ik het ene jaar meer rijd dan het andere wisselt het aantal kilometers nog wel eens. Deze keer kwam ik voor een 90000km beurt. De km stand was 82000 km dus ik had maar 22000km gereden na de vorige beurt. Ik ga er dus van uit dat de auto een grote beurt krijgt net zoals vorig jaar toen ik wel 30000km had gereden. Ik wil n.l. Maar 1 x per jaar naar de garage omdat mij dit ook gewoon kostbare tijd kost. Van leaseplan mocht er nu geen grote beurt worden uitgevoerd, maar wel een kleine beurt. In dit geval een beurt waar normaal gesproken het interieurfilter vervangen dient te worden. Nee hoor mijnheer, van leaseplan mochten wij het interieurfilter niet vervangen. Dit moest van de totaalkosten afgehaald worden inclusief de kosten voor het vervangen van dat filter. Dus eigenlijk is er niet veel gebeurt vroeg ik? Nee zegt de service adviseur. Alleen een controle van de auto en alle vloeistoffen zijn gecontroleerd en de bandenspanning is gecontroleerd, alsmede de remmen en de dingen die voor uw veiligheid van belang is. Bijzonder vreemd zeg ik tegen de service adviseur. Hij beaamt dit maar verklaart dat dit bij leaseplan de normale gang van zaken is. Dit heb ik dus inderdaad dus al vaker gehoord van meerdere medewerkers van mijn bedrijf. Ik ben longpatient dus voor mij is het vervangen van een interieurfilter dus echt van belang bij het onderhoud van mijn auto en dit meld ik ook bij de service adviseur, waarop hij direct een monteur bij zich roept en aan de betreffende monteur vraagt ; Wil jij voor mijnheer nog even snel een nieuw interieurfilter plaatsen in de auto? De monteur vroeg mijn sleutel en nam mijn auto nog even mee naar de werkplaats om er alsnog een nieuw interieurfilter in te zetten. Wij vervangen dit filter wel als service voor u meneer zegt de service adviseur. Helaas zult u nu wel over ongeveer 5 a 6 maanden weer terug moeten komen voor de volgende onderhoudsbeurt. Inderdaad, helaas wel zeg ik. Kortom... Bijzonder slechte service van leaseplan. Totaal niet klantgericht en ook naar de merkdealer toe ontzettend negatief. De merkdealer denk n.l. wel aan hun klanten. Ik betaal per maand een behoorlijk bedrag en verwacht dan ook dat de auto volgens de gegevens van de fabrikant wordt onderhouden. Niet bij een of andere universeel garage. Zoals ik in alle andere negatieve beoordelingen al lees heeft het ook geen zin om leaseplan hier over te bellen, want men doet er toch niets mee. Voor mij en de medewerkers van mijn bedrijf(zo'n 20 auto's) dus voortaan zeker geen auto meer via leaseplan, maar via een echte leasemaatschappij. Ik zal dit ook zeker melden aan alle zakelijke contacten, vrienden en kennissen, en ze vertellen om nooit een auto via leaseplan te leasen. Wat een stelletje verschrikkelijk oplichters. Helaas moet je minimaal 1 ster selecteren maar zij zijn eigenlijk -min 5 sterren waard

  Sterke punten
  Totaal geen

  Zwakke punten
  Alles

  Slechte ervaring!

  Hele slechte ervaringen met Leaseplan. Wij hebben sinds dit jaar een leaseauto en vanaf dag 1 gaat er van alles mis. Auto was niet geleverd zoals aangevraagd. Vervolgens heel vaak contact gehad met Leaseplan wegens gebreken aan de auto. Weigeren om mee te werken en mee te denken met de klant. Uitermate onvriendelijk en lange wachttijden aan de telefoon. Beloven allerlei zaken maar komen hun afspraken niet na. Wij kunnen niet wachten totdat we af zijn van het contract. Waardeloos!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Slechte service, onprofessioneel, komen hun afspraken niet na

  Sleutel ontbreekt

  5 jaar prima service en geen problemen ,totdat de auto ingeleverd was kreeg ik mijn borg niet terug omdat ik mijn reservesleutel niet had,oke dat ze daar een bedrag voor rekenenen is terecht maar 200 euro???Ik ga contact opnemen met de geschillencomissie en consumentenbond,ik ben altijd prima geholpen alleen nu ik geen klant meer ben zijn ze ronduit onbeleefd en kortaf!!!Bedankt lease plan voor de 5 fijne jaren maar dit is toch wel weer erg jammer dat jullie zo klanten behandelen!!!

  Sterke punten
  Zolang ze je als klant hebben staan ze voor je klaar

  Zwakke punten
  Afhandeling is slecht

  80 euro lichter voor een paar blaadjes.

  Ook ik heb helaas een zeer slechte ervaring met leaseplan. De chauffeur belde mij om te vragen of ik mijn auto eerder kon inleveren i.v.m. zijn planning. Dat was geen probleem, maar vertelde wel dat ik mijn auto nog even wilde uitzuigen (er lagen wat bladeren op de matjes). Dat hoefde niet, de auto werd toch wel schoongemaakt, "zonde als u daar geld aan uitgeeft". Bij inlevering zei de chauffeur nog dat auto's gemiddeld zo worden ingeleverd. Om een lang verhaal kort te maken, ik moet nu bijna tachtig (!) euro aan schoonmaakkosten betalen. De foto's die leaseplan mij stuurde van mijn 'vieze' auto laten inderdaad zien dat er wat vuil (bladeren, stokjes etc.) op de matjes liggen. Hiervoor moet ik dus bijna tachtig euro betalen! Uiteraard weiger ik dit, maar Leasplan houdt voet bij stuk en voel mij machteloos. Ongelofelijk onprofessioneel en schandalig. Mijn advies: pas heel goed op met het tekenen van de papieren bij het inleveren van de auto en maak foto's.

  Sterke punten
  -

  Zwakke punten
  Klantonvriendelijk, geen service, oplichterij.

  Graven hun eigen graf

  Ruim een week terug via de anwb een autolease aangevraagd.ik wil graag weten hoe het met de aanvraag zat. Van de anwb kon ik leaseplan daar over bellen. Echt wat een triest eerste contact. Na 15 minuten in de wacht werd de verbinding verbroken. Nog een keer bellen en na 5 minuten iemand die na wat vragen mij gewoon weer in de wacht gooit. Na weer 5 minuten wachten iemand die alleen kon zeggen dat het erg druk was en weer werd ik in de wacht gezet. En het derde persoon kon mij te woord staan, helaas want dat was de druppel. Ik bel gewoon met belangstelling naar werd meteen afgeserveerd als een domme ezel want ik snapte er niks van volgend haar....wat een arrogant mens. Bah....

  Sterke punten
  Goed kunnen adverteren met leugens.

  Zwakke punten
  Callcenter


Bezoek LeasePlan

Schrijf je eigen review