Reviews van deze auteur

Kijk uit voor 'vertrekboete'!

Review over LeasePlan

Helaas een slechte ervaring gehad met Leaseplan bij het inleveren van de private lease auto (via de ANWB). Bij het inleveren zijn mini krasjes en deukjes geconstateerd die na 5-6 jaar rijden erbij horen bij een auto. 'Schades' die je met het blote oog nauwelijks ziet. Alsnog kregen we een schadeberekening van een paar duizend euro. Hier hebben ze dan meerdere malen het eigen risico voor gerekend, waardoor ik €600 moest betalen.

Ik was het niet eens met de bedragen die worden genoemd om de schade te herstellen en ben langs meerdere bedrijven gegaan om dit na te gaan. Allemaal zeggen ze: de schadebedragen zijn buiten proportie. Dus ik heb contact opgenomen met Leaseplan, maar er was geen enkele coulance of begrip te vinden bij de medewerkers van het bedrijf. Er is veel mailcontact geweest met meerdere afdelingen, maar niemand kon (of beter gezegd: wilde) iets doen. Ik moest het maar gewoon betalen, want anders komen er aanmaningen en krijg je een BKR registratie.

Het grappige is dat deze schades überhaupt niet worden gerepareerd. Ze worden gezien als 'winstverlies' voor de leasemaatschappij, omdat naar hun zeggen het bod van degene die de auto opkoopt lager is door de schades (dit is tegen mij gezegd via e-mail). De grootste onzin voor dit soort mini-gebruikssporen, maar wel makkelijk verdiend zo. Let dus op als je bij Leaseplan een auto neemt: je krijgt zowat geheid een 'vertrekboete' als je de auto inlevert.

Naast dit gebeuren heb ik ook meerdere keren gehad dat een schade niet gerepareerd mocht worden door een dealer, omdat dit nog niet goed in het systeem van Leaseplan stond (terwijl ik dit wel had opgestuurd of over had gebeld). Bijna elke keer als ik contact moest opzoeken ging het dus moeizaam. De klantvriendelijkheid is ver te zoeken. Ik raad het dus af om ooit een auto te leasen bij Leaseplan. Dus ook niet bij de ANWB, want zij werken samen met dit bedrijf. ;)

reacties: