Athlon Car Lease

Athlon Car Lease is de specialist in Nederland op het gebied van autoleasing. Het bedrijf is ook al jaren bezig met het ontplooien van innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven op het gebied van mobiliteit. Athlon heeft als doel de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen te leveren voor de steeds veranderende behoeften van de klanten. Athlon is niet alleen gespecialiseerd in het leveren van leaseauto's. Dit bedrijf houdt zich ook bezig met het bieden van mobiliteitsoplossingen. In dit geval maakt het niet zoveel uit wat de waarde van het wagenpark of de grootte van de organisatie is. Het maakt ook niet uit of klanten met de trein, auto of fiets naar kantoor willen reizen. Bij Athlon staat de mobiliteit van klanten centraal. Athlon is marktleider op het gebied van het leasen van auto's en het bieden van mobiliteitsoplossingen. Klanten liften hierbij mee op de schaal- en inkoopvoordelen van Athlon. Daarnaast heeft men altijd toegang tot de brede kennis en ervaring op het gebied van mobiliteit. Daarnaast staat het persoonlijke aspect en de laagdrempeligheid van Athlon centraal bij het bieden van service aan klanten.


Athlon Privé Lease

Klanten hebben de mogelijkheid bij Athlon gebruik te maken van het Athlon Privé Lease pakket. Bij Athlon wordt in principe niet eens gesproken over het leasen van een auto, maar over betaalbaar een nieuwe auto rijden. Men praat eerder over het aangaan van een auto abonnement. Het enige wat de klant moet doen, is maandelijks een vast bedrag betalen voor de auto. D Klanten hebben ook de mogelijk om deze auto makkelijk in te ruilen, een nieuwe auto te kiezen die bij hen past, hoeven geen lastige verkoopgesprekken te voeren en kunnen een nieuwe auto rijden zonder grote investering vooraf. Athlon is marktleider in autolease in Nederland en beschikt daarom over veel expertise. Dit bedrijf heeft ook de mogeijkheid om voordelig auto's in te kopen. Dat geldt ook voor auto banden, onderhoud, reparaties én verzekeringen. Verder kunnen klanten met het Athlon Privé Lease Protectieplan hun Athlon Privé Lease-abonnement zonder extra kosten opzeggen bij ontslag, echtscheiding en of overlijden.


Athlon Essential

Bij het Athlon Essential pakket kunnen klanten, afhankelijk van hun situatie, zelf de looptijd van de leaseperiode van de auto bepalen. Daarnaast kan men de looptijd ook nog tussentijds aanpassen. Athlon Essential is een vorm van Operational Lease. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over onvoorziene kosten zoals verzekeringen, reparaties en onderhoud. Dit is inbegrepen in het pakket en wordt voor de klant geregeld.


Looptijd Athlon Essential

Klanten die voor het Athlon Essential pakket kiezen, kunnen zelf de looptijd bepalen. Zij hebben de mogelijkheid om een auto voor de periode van 1 maand tot 72 maanden te leasen. Daarnaast kan men tussentijds het leasecontract ook verlengen. Het maandbedrag wordt dan met terugwerkende kracht lager.


Services Athlon Essential

Klanten die kiezen voor Athlon Essential kunnen rekenen op diverse services. Men kan onder andere denken aan verzekeringen, service en onderhoud van de auto's. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het leasecontract met drie andere pakketten naar keuze uit te breiden. Als eerst krijgt de klant bij het pakket 'Gemak' een Tankpas Nederland en een Athlon OV Chip kaart. Als men kiest voor het pakket 'Onderweg", dan is men verzekerd van vervangend vervoer. Daarnaast kan men ook gebruik maken van de hulpdienst van Athlon. Het pakket 'veilig' bevat winterbanden en een ongevallenverzekering voor inzittenden.


Het Leasecontract

In het leasecontract van Athlon staat onder andere aangegeven welke auto geleased wordt en dat de auto is ingekocht bij een door Athlon gekozen dealer. Daarnaast zij zaken als rente en afschrijving, reparatie en onderhoud, allrisk verzekering, wegenbelasting, 24 uurs hulpdienst in het binnen en buitenland en banden op basis van gereden kilometers ook opgenomen in het leasecontract. De kant kan dus rekenen op een solide en betrouwbare leasecontract van Athlon.


Contact gegevens

Voor vragen en of opmerkingen kunnen klanten en geïnteresseerden contact opnemen met de driver desk van Athlon via het telefoonnummer 036 547 44 66.


Athlon Car Lease Reviews

  weinig klantvriendelijk

  Het leasecontract verloopt;Ik ontvang mail met verzoek of ik wil verlengen. Ik antwoord dat ik dat wil. Ruim 14 dagen later volgt mail dat ik helemaal niet kan verlengen
  Men maakt op geen enkele wijze excuses of doet een klantvriendelijk voorstel. Ja kan auto, peugeot 108, kopen € 1600,00 boven de anwb prijs.

  Sterke punten
  zoeken?

  Zwakke punten
  Zeer slechte communicatie en afwikkeling van door Athlon gemaakte fout!

  Pas op voor de prijsstijgingen

  Ik heb voor mijn eenmanszaak een auto via operational lease genomen bij Athlon, vaste kosten per maand dacht ik en makkelijker in de boekhouding dan een eigen auto. Na een half jaar kreeg ik al de eerste prijsverhoging van 11 euro per maand met de mededeling dat de verzekering duurder is geworden. Nu zijn we een jaar verder en wordt de prijs alweer met bijna 12 euro verhoogd per maand. Alles onder het mom van prijsstijging van de verzekering. Ze hoeven daarover geen verantwoording af te leggen en mogen dat dus ieder jaar doen, ik zie dat gewoon als een verkapte verhoging van de leaseprijs want dat kunnen ze niet doen, wel de prijsstijging van de verzekering. Je krijgt dus ook alleen maar het antwoord van Athlon dat "ze het mogen doen..". Let dus op de kleine lettertjes in het contract want deze had ik niet aan gedacht!

  Zwakke punten
  Over 1 onderwerp krijg je na ieder mailtje een andere medewerker die antwoord geeft

  slecht bereikbaar en administratief niet op orde

  Na een makkelijke aanvraag (duurde wel erg lang voordat ik bevestiging/reactie kreeg) hier ging ongeveer 8 weken overheen, werd alles goed gekeurd.

  Ik heb 2 jaar private lease gehuurd bij athlon lease, uiteindelijk de auto ingeleverd. Reken op het betalen van de hoofdprijs bij de laatste factuur ivm het betalen van gebruikerssporen.

  6 maanden na het afsluiten van het contract kreeg ik ineens nog een factuur voor een termijn die niet betaald zou zijn. Bij het navragen van specificaties kreeg ik die niet. Bij het aandringen van specificaties na aanmaningen kreeg ik een vage uitleg met een gewijzigde factuur. (in eerste instantie had de medewerker maanden lang zelfs een verkeerd e-mail adres gebruikt)

  Tot op de dag van vandaag (1,5 jaar later) dring ik nog steeds aan tot een uitleg bij het incassobureau waarom ik in godsnaam een 25ste maand moet betalen bij een 24 maanden durende huurperiode. Helaas krijg ik hier geen fatsoenlijk antwoord op.

  Sterke punten
  aanvraag ging zeer gemakkelijk

  Zwakke punten
  personeel is slecht bereikbaar
  slechte communicatie
  Administratie is langzaam en niet accuraat

  Bijzondere prijssteigingen

  Na vele lease maatschappijen te hebben gekeken kwamen wij hier terecht.

  Na wat schaven in een moeizame start (erg slecht reageren op berichten, medewerkers weten onderling niks dus veelal hetzelfde moeten uitleggen) eindelijk de keuze kunnen maken.

  Helaas voor ons werd in 1x het leasebedrag met 160 euro pm verhoogd!! Waarom is nooit uitgelegd. Ik zou zoeken naar een betere maatschappij.

  Sterke punten
  Leuk aanbod wat niet gehaald word.

  Zwakke punten
  Leuk aanbod maar uiteindelijk kunnen ze niks waarmaken.
  Enorm trage lijntjes.

  Waardeloze service

  Ik kan iedereen aanraden naar een andere maatschappij te kijken. De prijzen kunnen scherp lijken maar op het moment dat je de auto weer inlevert zullen ze elk krasje/steenslag ed los 300,- rekenen voor je eigen risico.
  Dus heb je 3 kleine krasjes en 3 kleine beschadigingen door bijv. steenslag betaal je bij inleveren 6x300,- !!!

  Zo verdienen ze dus geld !

  Als je hierover contact zoekt wordt je uitgelachen en sturen ze meteen een gerechtsdeurwaarder ook al ben je het er niet mee eens.

  Kijk uit, u bent gewaarschuwd.

  Sterke punten
  scherp geprijsd

  Zwakke punten
  Eigenlijk alles is slecht behalve de prijs

  Poor service

  Athlon delivered my car without one of the factory options I ordered. It took some time to figure out why it wasn't working, so I had put some miles on the car in the meantime. Once we discovered the option was not installed and cannot be installed afterwards, they refused to swap the car due to the milage and offered a very small monetary compensation. I have been waiting for that compensation for more than a month already and all I get are excuses. They do not call or mail me proactively and leave me feeling like I don't matter to them at all. I would strongly recommend taking your business elsewhere.

  Slechte service

  Tijdens het inparkeren is er schade gereden met de auto. Doordat er schade achter ontstaan is op 2 plekken middels 2 bewegingen dienen wij 2x een eigen risico van 300 euro te betalen. Even los van het gegeven dat het zo vermeld staat in de voorwaarden vind ik vooral de manier waarop hiermee omgegaan wordt vervelend.

  - Schade is ontstaan in Januari, eerste factuur eigen risico volgt in Mei, tweede volgt in Oktober.
  - Diverse keren contact gezocht (5 keer) om helder te krijgen waarom ik een 2 keer een eigen risico dien te betalen. Geen proactieve communicatie, geen terugkoppeling. Uitkomsten van de behandeling worden in het systeem gezet, maar verder niet gedeeld met de klant.
  - Auto was overigens oorspronkelijk al een paar maanden vertraagd geleverd.

  Zowel prive als zakelijk leasen wij via Athlon, maar dit was voor ons voor het laatst.

  Sterke punten
  - Prima aanbieding.

  Zwakke punten
  - Communicatie
  - Klantvriendelijkheid

  slechte klantenservice

  Via 'Sloop de Crisis' kwam ik in aanmerking met Athlon Lease, er werd een mooie aanbieding gedaan die zeker zeer scherp te noemen was, mijn vrouw en ik wilde hier wel voor gaan en dus een offerte aangevraagd, toen begon de ellende....weken wachten en bellen en bellen, steeds werd er beloofd een offerte te sturen en steeds niets, ik werd er moedeloos van...zo moedeloos dat we na weken besloten hebben niet met hun in zee te gaan. We hebben er geen vertrouwen in.

  Sterke punten
  scherpe aanbieding

  Zwakke punten
  geen communicatie, belofte na belofte word niet nagekomen. Er word gewoon gezegd dat ze het te druk hebben en dat de klant gewoon af moet wachten. Niet dus, geen deal voor Athlon, we gaan wel voor een tientje meer naar de concurrent.

  Athlon wil geloof ik liever geen klanten.

  Na een geweldige deal te hebben ontvangen van athlon prive lease via sloopdecrisis heb ik direct besloten hier gebruik van te maken. De voorwaarden waren super en de levertijd zou 4 weken zijn, perfect want over 6 weken zou ik weer aan het werk gaan en de auto dus nodig hebben.

  Formulier ingevuld en ik zou binnen (ik meen) 3 werkdagen bericht krijgen. Anderhalve week later werd ik gebeld. Ze hadden wat info nodig, logisch. Na deze info te hebben verstrekt wilde men 2 dagen later diezelfde info van mijn partner, ook nog vrij logisch, had in een keer gekund maar soit. Na een week niets gehoord te hebben besloot ik te bellen, zij hebben geen klantenservice structuur en ik werd steeds naar de receptie verbonden welke een terugbel verzoek maakte. 3 dagen later werd ik gebeld en ik zou een mail krijgen met de offerte.

  Deze kreeg ik de volgende dag en men vroeg hierin om belachelijk veel informatie maar buiten dat had men ook geen indicatie van levertermijn aangegeven. Dus na bellen gaf de dame in kwestie aan dat zij geen indicatie mag geven maar het zou ongeveet 6 weken duren vanaf het moment dat ik de benodigde informatie zou opsturen. Inmiddels was ik al 3 weken bezig en had ik hier geen tijd voor. Ik heb dus afgezien van de lease. Erg jammer dat zij een actie opzetten maar niet van tevoren bedenken dat men wellicht extra mankracht nodig heeft om dit snel en efficient af te handelen. Immers had men mij in het eerste mailcontact alle info al kunnen vragen.

  Sterke punten
  Mooie deal.

  Zwakke punten
  Slechte klantenservice.
  Niet efficient.
  Ontmoedigend.

Bezoek Athlon Car Lease

Schrijf een review