Reviews van deze auteur

Klant dupe van centenkniepers

Review over LeasePlan

Mijn bedrijf least al jaren bij leaseplan, maar sinds kort is Athlon als keuze er bij. Dat geluk heb ik nog niet, ik heb nog een auto via Leaseplan. Omdat mijn bedrijf een goedkoop contract heeft, mag ik alleen onderhoudsafspraken maken via een app. De app biedt alleen kwikfit, profile en bosch car centers.
Tja, koop dan eens een nieuw model auto met een nieuwe motor, nieuwe software. Je voelt 'm aankomen. De vorige, een Renault kon alleen onderhouden worden als de Bosch Car Service er mee naar Renault reed! Uiteindelijk ben ik elke keer maar naar Renault gegaan. Elke keer gezeik aan de telefoon: "meneer, u weet toch dat dat niet mag?" Eikels.
Nu een Seat met de nieuwe 1,5 TSI. Ja hoor, na beurt gelijk mededeling dat er teveel olie in zat. Kon weer terug. "Tja, dit is een nieuwe motor en daarvan heeft PON de onderhoudsspecificaties nog niet vrij gegeven". We weten helemaal niet hoeveel olie er eigenlijk in moet. Dit was dus teveel. Wat een drama. Ik heb haal en breng service, maar na elke "service" kan ik zelf de auto voor een 2e keer brengen. Het is mij vele malen overkomen dat ik bij de fitter, of bosch-er sta en daar te horen krijg dat de onderdelen of de kennis er niet is en dat ik door moet naar de dealer. Dat mag niet, moet je Leaseplan bellen, gaat garage bellen enz enz. Service van lik m'n vestje. Pennywise, pound foolish. Wie betaalt straks de nieuwe katalysator?? Vast onder garantie door de dealer..... Echt, na het eerste onderhoud, is het plezier in het rijden vergalt.

Sterke punten
Vriendelijk aan telefoon, 24/u bereikbaar. Bij nood bellen ze de ANWB voor je.

Zwakke punten
Onbenullen aan de telefoon. Helpen je van kastje naar de muur, starre protocollen, nul ruimte voor de medewerker aan de lijn, slechte service bij onderhoud door selectie van goedkoopste lokale garages voor de duurste auto's waar niemand de software kan doorgronden.

Ze vergeten dat als je smartphone elke drie maanden een update krijgt, dat auto's dat ook krijgen en dat de lokale fitter die pas veel later krijgt.

Ze vergeten dat de ANWB-app sneller is.

reacties:

Review: Klant dupe van centenkniepers

Beste mensen van Leaseplan, ik ben er van overtuigd dat de mensen van bosch-carservice hun uiterste best doen om goed werk te leveren en dat zij niet de laatste informatie en updates hebben is niet hun schuld, maar een gevolg van de handelswijze van de fabrikant, die eerst het dealernetwerk informeert bij geheel nieuwe modellen en dat later pas algemeen toegankelijk maakt. Voor oudere modellen, waar de fouten uit zijn gehaald is dat prima. Maar u als Leaseplan geeft spiksplinter nieuwe auto's uit en wil die door de lokale car service laten onderhouden. Dan vraagt u om problemen zoals deze waar ik als klant de dupe van ben. Ik heb al 4x een nieuwe auto van u moeten leasen en het is al 4x hetzelfde liedje. Om nog maar niet te spreken van het feit dat mijn originele zomerbanden zoek waren nadat ik de auto op winterbanden netjes geleverd kreeg en ik na vijf! telefoontjes en 4 weken zoeken, met u en diverse zoekacties met garages, bandenhandelaren, profile, kwitfit en euromaster de originele banden boven water heb zien komen. Kijkt u eerst uw interne procedures maar eens na. Mijn auto doet het weer, tot de volgende beurt.

Review: Klant dupe van centenkniepers

Mijn klaagzang heeft wat gunstige effecten. De dealer is toegevoegd aan de lijst met onderhoudbedrijven bijvoorbeeld.
Ook ben ik door leaseplan gebeld, zoals altijd door een vriendelijke medewerker. Helaas verliep het gesprek niet zo goed, want ik stond op eenparkeerplaats met mijn zoon in een snikhete auto en de vraag of het gesprek gelegen kwam werd niet gesteld. Na de tweede uitleg dat leaseplan echt zin best deed heb ik het gesprek toch wat kort afgebroken met de mededeling dat ik op vakantie ben en dat het echt niet gelegen kwam. Tja, dat is het nadeel van bellen, je weet niet waar de beller is. Maar er is weer wat voordeel van twijfel.