Reviews van deze auteur

Slordig en incompetent

Review over FCA Capital Nederland

Leasemaatschappij FCA heet tegenwoordig Leasys. Het zou kunnen zijn dat onder de oude naam zoveel fouten zijn gemaakt en verwarring is gesticht dat het tijd werd voor een nieuwe naam?
Hen betichten van oplichters praktijken, zoals iemand deed, gaat mij veel te ver. Maar ontevreden ben ik wel, vanwege hun vergaande slordigheid en incompetentie. Zij stapelen fout op fout en de schade, materieel of immaterieel is geheel voor jouw rekening. Verantwoordelijkheden worden niet genomen, de communicatie verloopt stroef en afdelingen werken langs elkaar heen.
Ik kreeg te laat een Alfa Romeo Giulia geleverd die op zijn zachtst gezegd incompleet was (geen navigatie, geen camera, geen sensoren onder nog veel meer), maar moet betalen voor de uitrusting die ik wel besteld had. Ik accepteer de auto onder protest, omdat ik mijn vorige wagen had verkocht en ik rijd twee maanden in een auto die niet voldoet aan de gestelde eisen.
Na aflevering van de wel goed uitgevoerde auto, staakt FCA het innen van de maandbedragen. Ik trek aan de bel, maar er wordt niet op gereageerd.... Ik had een waarborgsom betaald en vermoed nu dat die wordt verrekend. Dat blijkt echter niet het geval. Vele maanden later krijg ik een brief met meer taalfouten dan een normaal mens kan verdragen met een aanmaning: of ik meteen even een kleine € 4000 wil betalen. Dat is de druppel, ik claim nogmaals vergoeding voor de te late aflevering en wil gecompenseerd voor de periode rondrijden in een auto die niet voldoet. Voor de onterecht in rekening gebrachte huurdagen krijg ik na lang wachten - ongeveer 9 maanden! - een bedragje overgemaakt, maar voor de rest: niets.
Er wordt me ijskoud meegedeeld dat de dealer al zoveel schade heeft geleden omdat de importeur hem een verkeerde, praktisch onverkoopbare auto in de maag had gesplitst dat hij mij niet hoeft te compenseren.
Kortom: de importeur/leasemaatschappij maakt er een zooitje van, de dealer en de klant betalen het gelag.

Voor wie meer wil weten: www.lensenpartnerts.nl/Alfa-Omega.

Sterke punten
Tarief is redelijk scherp

Zwakke punten
Slechte communicatie, vergaande slordigheid, niet klantgericht.

reacties: