Reviews van deze auteur

LeasePlan - oplichters

Review over LeasePlan

Begin januari 2015 mijn leaseauto (Volvo V70) na 3 jaar ingeleverd. Conform contract mocht ik 105.000 km rijden. Door allerlei omstandigheden (opdrachten dicht in de buurt, paar maanden zonder opdracht) maar 60.000 km gereden. Dan wordt bij de afrekening een nieuwe leaseprijs herberekend, maar deze ligt slechts iets onder de originele leaseprijs. De meer/minderkilometers worden direct doorgestreept, dus hier kan je dan geen aanspraak op maken. Dit geldt bij een afwijking van 10% in de verreden kilometers.

Ik ging er vanuit een substantieel bedrag te gaan ontvangen (ik had immers 45.000 te weinig kilometers gereden), maar dit viel toch behoorlijk tegen. Eerst krijg je een dikke creditfactuur met de minder kilometers en een paar weken later kan je alles weer terugbetalen. Per saldo aan herberekende leaseprijs € 1.200 teruggekregen. In mijn geval scheelt dit € 1.400,- ex BTW. Klacht indienen heeft eigenlijk geen zin, want ze komen met allerlei artikelen uit het contract om zichzelf te verdedigen en geven totaal geen duidelijkheid hoe de herberekende leaseprijs is opgebouwd. Alleen maar vage uitspraken dat het onderhoud bij 60.000 km net zo hoog is als bij 105.000 km. Over afschrijving en verzekering wordt gezegd dat dat dit geen invloed heeft op de leaseprijs. Ik heb bijvoorbeeld 2 offertes opgevraagd voor dezelfde auto, maar 1 offerte met 60.000 km en de ander met 105.000 km. Hierin zit maandelijks een schil van € 75,-. Over een periode van 3 jaar is dit dus € 2.700,-

Ik heb hierover meerdere emails gestuurd. Deze worden wel netjes beantwoord, maar over de inhoud blijven ze schimmig. Is totaal ontransparant qua herberekening van de leaseprijs.

Kortom: LeasePlan heeft mij voor zo'n € 1.400,- opgelicht!!! Nog aan zitten denken om ze juridisch aan te pakken om transparantie inzake hun leaseprijzen af te dwingen, maar na een paar dagen van bezinning heb ik besloten dit geschil maar los te laten. Vorige week bij mijn huidige opdrachtgever geadviseerd om geen zaken te doen met LeasePlan (een aantal leaseauto's lopen tegen einde contractdatum), dus daar haal ik dan maar mijn genoegdoening uit. Ik zal nooit meer een auto leasen door mijn ervaringen met LeasePlan. Ik rijd nu in een 2e hands Volvo V70 (iets ouder en meer kilometer dan mijn vorige leaseauto). Lekker gekocht in privé, geen bijtelling, geen torenhoge leaseprijzen....heerlijk! Had ik veel eerder moeten doen.

Sterke punten
Alles online

Zwakke punten
Ontransparant qua leaseberekeningen, onbetrouwbaar, uiteindelijk heel duur

reacties: