Reviews van deze auteur

Nooit meer PSA Finance!

Review over PSA Finance

Waar te beginnen, een lang verhaal en helaas alleen negatief. Wat mij betreft onbegrijpelijk dat dit bedrijf überhaupt nog bestaat!

Voorjaar 2018 viel mijn keus op een Peugeot 5008, een voorraadmodel bij mijn dealer met een mooie korting op de aanschafprijs. Ik koos voor private lease en verwachtte dat ik de korting ook in de leaseprijs zou terugzien. Niet dus, de offerte kwam op exact hetzelfde bedrag uit als wanneer zelf via de site een calculatie maakte voor deze uitvoering met de volle prijs. Drie keer gevraagd waarom de korting niet aan mij doorgegeven werd maar PSA gaf steeds aan dat dit wél zo was. Het er uiteindelijk maar bij laten zitten. Geen goede start.

Een voorraadmodel betekent snel kunnen rijden, toch? Alleen niet als het aan PSA lag: het duurde weken en weken voordat alles contractueel geregeld was, zelfs de verkoper werd er gek van. Het argument? Drukte.

We zijn 2 jaar verder. Voorjaar 2020 wilden wij op vakantie met een caravan. Maar geen trekhaak. Dus aan PSA gevraagd of deze kon worden opgenomen in het contract. Nee, was het antwoord, niet mogelijk, dat zou een aanpassing van het contract betekenen en daar deed PSA niet aan. Daarom als laatste mogelijkheid maar een nieuwe trekhaak laten monteren onder onze 2e auto, die we nog maar een jaar zouden houden. Een rekening van 900,--.

Een jaar later, voorjaar 2021, met nog één jaar van het leasecontract te gaan. De 2e auto was inmiddels weg en we wilden toch wel weer met de caravan op vakantie. Dus tóch maar een nieuwe poging gewaagd. Het antwoord van de PSA-medewerker die ik sprak: “een trekhaak? Ja hoor, geen probleem, die kunnen we monteren, dan moet u de verstreken termijnen van het contract in één keer afrekenen en voor het restant wordt vanaf nu de maandtermijn verhoogd. Vorig jaar kon het niet? Dat is vreemd, want toen kon het ook gewoon”. Tja wat zeg je dan…

Omdat ik een trekhaak voor één jaar (weer) een beetje veel vond vroeg ik of ik aan het einde van het leasecontract eventueel de mogelijkheid had de auto in privé over te nemen, heb ik vaker gedaan, beviel prima. Ja hoor, dat kan gewoon, was het antwoord. Dan moest ik een half jaar voor het einde van het contract een mail sturen met het verzoek om een offerte. Omdat ik die mogelijkheid had toch maar besloten de trekhaak laten inbouwen, door de dealer uiteraard. Kosten in totaal 1.400,--.

We zitten inmiddels in januari 2022. Een mail gestuurd met verzoek om een overnameofferte. Na ruim een week het antwoord: dat kan niet meer, de importeur heeft ons gevraagd hiermee te stoppen omdat die graag nieuwe auto’s wil verkopen. Maar ik was uiteraard welkom een nieuwe lease-auto uit te zoeken. Toen ik uitlegde dat ik het jaar ervoor alleen de investering in –weer- een trekhaak had gedaan onder de voorwaarde dat ik de auto eventueel kon overnemen kreeg ik (dit keer na een week) het obligate antwoord: heel spijtig, maar we kunnen niets doen. Daarop maar gevraagd of ik het contract dan met een jaar kon verlengen tot 5 jaar, de duur van de meeste nieuwe contracten? Nee, was het antwoord, dat zou een aanpassing van het contract zijn...

Conclusie: een aanpassing van de voorwaarden/afspraken is goed mogelijk maar alleen als het in het voordeel van PSA is, niet wanneer je er als klant wat aan hebt. Meedenken of de hand in eigen boezem steken doen ze niet. Tja, je zouden eens klantgericht zijn... Dat ik bij elkaar een godsvermogen heb uitgegeven door hun incompetentie en inflexibiliteit is iets waar ze duidelijk niet wakker van liggen.
Het gevolg: ik ga inderdaad een nieuwe auto kopen. Het wordt na 20 jaar Peugeot alleen een ander merk. Niet omdat ik de auto’s niet goed vind, of de dealer. Maar omdat ik weiger nog verder zaken te doen met een organisatie als PSA Finance, de lease-organisatie van Peugeot.

Over een paar weken lever ik de auto in. Ik heb al de nodige verhalen gehoord over de manier waarop naar “schades” wordt gekeken en normale gebruiksschade wordt beoordeeld als “onacceptabel”, met een fijne afrekening voor de berijder. Ik ben dus voorbereid…..

Sterke punten
Degene die deze vraag heeft bedacht kent PSA Finance duidelijk niet..

Zwakke punten
Heb je even?

reacties:

Review: Fijne maatschappij

Deze ervaring lijkt meer op een doordachte reclametekst. Werk je niet toevallig bij PSA Finance?