Opvallend! 1 positieve tegenover 9 negatieve reviews!!

Opvallend! 1 positieve tegenover 9 negatieve reviews!!

Beste Edwin en anderen,

Ik besef dat een aantal artikelen al enige jaren oud is. Helaas blijkt LeasePlan in de afgelopen tijd niets te hebben geleerd van haar oplichtingspraktijken. Een gedetailleerd verslag zal ik binnenkort op deze en andere websites plaatsen (dit overigens geheel tegen mijn gewoontes in, maar ik wil potentiële lotgenoten graag de ellende van LeasePlan besparen en de toekomstige eigenaar van 'mijn' leaseauto behoeden voor een miskoop).

Een korte introductie van de feiten:

LeasePlan heeft eind december 2014 een volstrekt ondeugdelijke en onveilige nieuwe auto ingezet (Mercedes-Benz C200 AMG Estate, kenteken 4-ZDZ-08 of 4ZDZ08, bouwjaar 12/2014).

Reeds na 3 weken tijd deden zich substantiële klachten voor, die uiteraard direct bij LeasePlan en Mercedes-Benz zijn gemeld. Onder andere vermogensverlies bij het optrekken c.q. het gevoel met een slippende koppeling te rijden, een volledig uitvallend multimedia-systeem ('blurred' scherm), waardoor vrijwel alle functies (inclusief de navigatie) niet benaderbaar waren, een niet (of omgekeerd) werkend start-stop systeem dat de auto juist liet afslaan als er opgetrokken werd en andersom.

Herkenbaar in andere reacties zijn tenminste de volgende aspecten:

- Pas na anderhalf jaar volhouden (klacht op klacht, met ingang van week 3 na oplevering van de auto!!!), wordt er inhoudelijk 'actie' ondernomen door de enige betrouwbare persoon bij LeasePlan (dhr. Adriaan de Witte) en blijkt het voertuig al 1,5 jaar een verbrande koppelingsplaat te hebben. Daarnaast openbaarden zich in de tussentijd (en daarna) talrijke gevaarlijke elektronische klachten, die zowel Mercedes-Benz als LeasePlan niet wisten op te lossen.

- Voor al deze ellende (nogmaals: de details volgen nog) een creditnota van 1 leasetermijn (maand) ontvangen en een dinerbon met duizend maal excuses voor het ontstane ongemak. Ondertussen is er wel circa 4.000 kilometer in 'MIJN' auto afgelegd door LeasePlan medewerkers, die het voertuig wel 'even' zouden 'testen'. Het is werkelijk waar te gek voor woorden!!

- Schimmige (tussen- en eind)afrekeningen inzake minder-kilometers (de meer-kilometers worden tegen een zeer hoog tarief afgerekend en de minder-kilometers juist tegen een zeer laag tarief).
Ik herken me volledig in het verhaal van Edwin: onduidelijke smoesjes door LeasePlan medewerkers over klanten die geen nacalculaties van LeasePlan meer wensen te ontvangen; onnavolgbare 'uitleg' door accountmanagers van LeasePlan over onderhouds-intervallen die net voordelig of juist net nadelig voor de klant kunnen uitpakken. Bla bla bla.
Slot van het liedje ontvang je, na eindeloze verzoeken, een her-calculatie die inderdaad nauwelijks enig voordeel (voor de klant dan) oplevert. In mijn geval 1 euro per maand t.o.v. een calculatie op basis van minder-kilometers.

- Kosten van huurnota's wegens in de garantieperiode ingezet vervangend vervoer (en niet vanwege de minste klachten!) worden klakkeloos door LeasePlan, en tegen de afspraken in, gefactureerd aan de klant.

- Automatische incasso's worden uitgevoerd ondanks het feit dat er disputen lopen over ondeugdelijke facturen en onrechtmatig in rekening gebrachte bedragen.

- Er worden zalvende reacties per e-mail van omhooggevallen accountmanagers van LeasePlan ontvangen, die het 'wel even zullen regelen voor hun baas'. En 'hoe vervelend het allemaal is om dit te vernemen'.
Zie ook de reacties hier bovenstaand van LeasePlan. Ze hebben kennelijk allemaal dezelfde slechte commerciële training gevolgd. Allemaal gezever over 'hoe vervelend het allemaal is', maar vervolgens niets ondernemen, nergens iets van afweten en iedere maand toch weer hun salaris mee naar huis nemen.

De ellende krijgt echter nog een zuur vervolg bij inlevering van de auto (en geen nieuwe auto bij Leaseplan gekozen, na al deze ellende)

- De auto wordt geïnspecteerd door een nota bene DEKRA gecertificeerd schadeherstelbedrijf in Haarlem. Hier worden geen noemenswaardige schades vastgesteld (er wordt ook alleen maar medegedeeld dat de auto er keurig uitziet op minieme stoeprand- en steenslagschade na).
Er wordt niet gerept over enige schade, laat staan over de kosten die met het herstel gepaard zouden gaan.
Je tekent in goed vertrouwen voor het innamerapport en vervolgens tovert LeasePlan tegen alle eigen richtlijnen in DE DAGEN ERNA allerlei schades (inclusief een chemische afzetting in de lak op de motorkap, met nieuwe foto's!!) uit de hoge hoed c.q. toverdoos. En claimt 'doodgewoon' tweemaal eigen risico, kosten à raison de € 270 bij de klant (bij mij dus). En dit terwijl het voertuig door mijn bedrijf en niet bij LeasePlan verzekerd was!!

Dat is lekker verdienen! Zo kan ik ook de goedkoopste zijn!

Na 1 belletje van mijn kant blijkt de chemische afzetting op de motorkap inderdaad niet vastgesteld door de expert bij de inname en wordt dit bedrag derhalve gecrediteerd ('is waarschijnlijk tussen het tijdstip van inname en de inspectie door LeasePlan ontstaan')... De andere schade blijft echter intact er wordt door LeasePlan in rekening gebracht.

Ergo: LeasePlan maakt leasen een stuk eenvoudiger. Autorijden zonder de zorgen van een auto. Dat geldt voor zowel zakelijk leasen als privé leasen. Bij LeasePlan weet je precies waar je aan toe bent. DUS GEEN VERRASSINGEN ACHTERAF. LeasePlan hanteert heldere afspraken en voorwaarden.

MAAK DAT DE KAT MAAR WIJS!!! MENSEN, TRAP ER NIET IN.

'VERRASSINGEN ACHTERAF' ZIJN DE TOVERWOORDEN VAN LEASEPLAN EN ZIE DIE MAAR EENS ONGEDAAN TE MAKEN!!!

ZO KAN IK OOK GOEDKOOP ZIJN!!!

Jammer dat ik niet (eerder) naar mijn vrouw heb geluisterd. Zij heeft zeer goede ervaringen met de firma Multilease. Enfin, dit is nu te laat voor wat betreft voormelde kwestie.

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Zeer beroerde communicatie; slecht getrainde medewerkers die allemaal hetzelfde verkondigen, maar je nooit verder helpen; zeer onbetrouwbaar incasso- en factureringsbeleid; onduidelijke voorwaarden; het niet nakomen van hun eigen voorwaarden en afspraken; het slecht onderhouden van de relatie met klanten; arrogante houding; men betracht geen enkele coulance; niet oplossingsgericht; 'je bent een nummer, geen persoon', .....

Bezoek LeasePlan Reviews over LeasePlan

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over LeasePlan
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden